10.8 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăVideoIsrael: Războiul din Gaza va dura mai „multe luni”

Israel: Războiul din Gaza va dura mai „multe luni”

În Israel se cunoaște deja că războiul din Gaza va dura de acum încolo mai „multe luni”, potrivit Reuters.

Organizația Națiunilor Unite condamnă o escaladare a atacurilor militare israeliene în Gaza, despre care se spune că au ucis peste 100 de palestinieni în două zile, într-o parte a enclavei.

Războiul s-a intensificat de Crăciun. Artileria israeliană și loviturile aeriene au lovit marți ținte în Fâșia Gaza. Operațiunile militare s-au intensificat în preajma Crăciunului, în special în partea centrală a Gazei.

Se spune că acest videoclip lansat de Societatea Semilunii Roșii din Palestina arată paramedicii care manipulează un cadavru, într-o tabără de refugiați, lovită de un atac aerian de Crăciun. Ministerul Sănătăţii din Gaza spune că atacul a ucis cel puţin 70 de persoane, inclusiv multe femei şi copii.

În orașul Rafah, a fost construită o groapă comună pentru aproximativ 80 de cadavre despre care se spune că au fost găsite și predate de forțele israeliene. Forțele israeliene spun că fac tot ce pot pentru a proteja civilii în războiul despre care spune că are ca scop eradicarea grupării militante Hamas, care se ascunde printre civili – o afirmație pe care Hamas o neagă.

Într-un spital dintr-un alt oraș din Gaza, Khan Younis, jurnaliștii Reuters l-au găsit pe Hamdi Shaat plângând cadavrul fiului său cel mare. Spune că fiul său trebuia să se înscrie la o universitate din Turcia înainte de începerea războiului și a fost ucis.

Aceasta este patria lui, spune el, și răscumpărarea Palestinei și a rezistenței, adică Hamas. Guvernul Statelor Unite presează în mod deschis pe aliatul său Israel să reducă războiul la operațiuni mai țintite sau raiduri asupra liderilor Hamas.

Dar, un general de vârf al Israelului a spus marți că războiul va continua „multe luni”. El spune: „Nu există soluții magice, nu există scurtături în destructurarea unei organizații teroriste, doar lupte hotărâte și persistente și suntem foarte, foarte hotărâți”.

Ambasada Israelului arată fotografia unui tunel Hamas din Gaza

Ambasada Israelului în România a difuzat pe internet fotografia unui tunel Hamas pe care militarii israelieni l-au găsit în Fâșia Gaza.

Potrivit mesajului care însoțește această fotografie, intrarea în tunel se afla în interiorul unei tabere de refugiați. Ambasada Israelului nu precizează unde s-ar fi aflat ieșirea din tunel sau cu ce altă regiune comunica acest tunel.

Fotografia difuzată în dimineața de 27 decembrie 2023 prezintă intrarea într-un tunel care coboară în subteran. Tunelul are pereții, tavanul și scările confecționate din beton. În plus, tavanul este protejat cu saci cu nisip, probabil pentru a-i oferi protecție împotriva gloanțelor sau a bombelor.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Klaus Iohannis rămâne jupânul României

Coaliția de guvernare a decis: comasarea europarlamentarelor cu cele locale. Fiindcă totul se face cu „poporul și pentru popor” – nu-i așa? – liderii...

Zeljko Kopic, înaintea meciului cu CFR Cluj: „Dacă vrem să câştigăm, trebuie să jucăm mai bine ca în ultimele meciuri”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că pentru a câştiga partida din deplasare cu CFR Cluj, care va avea loc în această seară, formaţia...

Rezultatele simulării Evaluării Naționale

Ministerul Educației (ME) a centralizat rezultatele obținute de elevii claselor a VIII-a care au participat la simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale din...
Ultima oră
Pe aceeași temă