17.8 C
Bucharest
Monday, 2 October 2023
HomeVideoEvacuarea a fost ordonată în timp ce incendiile fac ravagii în partea...

Evacuarea a fost ordonată în timp ce incendiile fac ravagii în partea de nord-vest a Canadei

Oficialii canadieni au ordonat evacuarea capitalei Yellowknife, din Teritoriile de Nord-Vest ale Canadei, și a mai multor comunități mai mici, miercuri (16 august), deoarece un incendiu masiv amenința orașul Hay River peste noapte, potrivit Reuters.

Până acum nu au fost raportați morți în urma incendiului Yellowknife, dar mai multe structuri au fost distruse.

Yellowknife are o populație de aproximativ 20.000 de oameni și se află la 250 de mile (400 km) la sud de Cercul Arctic.

Canada se confruntă cu cel mai rău sezon al incendiilor de vegetație, cu peste 1.000 de incendii active în toată țara, inclusiv 230 în Teritoriile de Nord-Vest.

Mii de locuitori ai teritoriului slab populat au fugit deja din comunitățile mai mici, iar cătunul Enterprise, din apropierea graniței cu Alberta, a fost aproape în întregime distrus de un incendiu care l-a cuprins duminică (13 august).

Canada este pe cale de a avea cel mai rău an provocat de incendiile de vegetație

Canada este pe drumul către cel mai rău an de distrugeri provocate de incendiile de pădure și vegetație, deoarece se prognozează că, în condițiile calde și uscate, acestea vor persista până la sfârșitul verii, după un început fără precedent al sezonului de incendii, potrivit Reuters.

Canada este pe cale să se confrunte cu cel mai rău an de distrugeri din cauza incendiilor sălbatice.

Țara s-a luptat cu ceea ce experții cred că este cel mai grav sezon de incendii de vegetație înregistrat acolo. Aproximativ 8,2 milioane de acri de pământ fuseseră deja arse, potrivit Reuters.

Este de aproximativ 13 ori mai mult decât media din ultimul deceniu.

Prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, luni:

„ Aceasta este o perioadă înfricoșătoare pentru mulți oameni, nu doar în Alberta, ci și în toată țara, inclusiv în Atlantic, în Nord și în Quebec.”

Oficialii spun, de asemenea, că aceste condiții calde și uscate sunt prognozate să persiste până la sfârșitul verii.

Canada va avea cel mai rău an provocat de incendiile de vegetație, acest risc fiind crescut pe tot parcursul verii

Ministrul resurselor naturale, Jonathan Wilkinson, spune că riscul de incendii de vegetație va crește în iunie și rămâne neobișnuit de ridicat pe tot parcursul verii.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

România a cumpărat de la englezi 2 puitoare second-hand pentru minele din Marea Neagră

 România a cumpărat din Marea Britanie două puitoare de mine, second-hand, în cadrul programului de înzestrare „Vânătorul de mine” după ce mai multe...

Accident grav în sudul Mexicului, soldat cu 10 morţi şi 25 de răniţi

Camionul a fost parţial distrus în accidentul care a avut loc la primele ore ale dimineţii, la graniţa cu Guatemala, pe coasta Pacificului,...

România a cumpărat de la englezi 2 puitoare second-hand pentru minele din Marea Neagră

 România a cumpărat din Marea Britanie două puitoare de mine, second-hand, în cadrul programului de înzestrare „Vânătorul de mine” după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies