28 C
Bucharest
Tuesday, 26 September 2023
HomeVideoCanada este pe cale de a avea cel mai rău an provocat...

Canada este pe cale de a avea cel mai rău an provocat de incendiile de vegetație

Canada este pe drumul către cel mai rău an de distrugeri provocate de incendiile de pădure și vegetație, deoarece se prognozează că, în condițiile calde și uscate, acestea vor persista până la sfârșitul verii, după un început fără precedent al sezonului de incendii, potrivit Reuters.

Canada este pe cale să se confrunte cu cel mai rău an de distrugeri din cauza incendiilor sălbatice.

Țara s-a luptat cu ceea ce experții cred că este cel mai grav sezon de incendii de vegetație înregistrat acolo. Aproximativ 8,2 milioane de acri de pământ fuseseră deja arse, potrivit Reuters.

Este de aproximativ 13 ori mai mult decât media din ultimul deceniu.

Prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, luni:

„ Aceasta este o perioadă înfricoșătoare pentru mulți oameni, nu doar în Alberta, ci și în toată țara, inclusiv în Atlantic, în Nord și în Quebec.”

Oficialii spun, de asemenea, că aceste condiții calde și uscate sunt prognozate să persiste până la sfârșitul verii.

Canada va avea cel mai rău an provocat de incendiile de vegetație, acest risc fiind crescut pe tot parcursul verii

Ministrul resurselor naturale, Jonathan Wilkinson, spune că riscul de incendii de vegetație va crește în iunie și rămâne neobișnuit de ridicat pe tot parcursul verii.

„Aceasta ne arată că sezonul deja devastator din acest an s-ar putea înrăutăți.”

Incendiile din acest an au distrus case, au afectat producția de petrol și gaze și au poluat aerul, chiar și dincolo de granița cu Statele Unite.

În prezent, există peste 400 de incendii active în Canada și mai mult de jumătate dintre acestea sunt considerate ca fiind scăpate de sub control.
Zeci de mii de oameni sunt sub ordin de evacuare în toată țara.

Incendiile din Canada împiedică liniile de aprovizionare ale camioanelor

Incendiile puternice s-au apropiat de drumurile din Alberta, Canada, luni (22 mai), complicând liniile de transport și aprovizionare, după ce autoritățile au închis părți ale autostrăzii principale 43, potrivit Reuters.

Potrivit oficialilor locali, autostrada a fost parțial închisă ca măsură de precauție luni, în timp ce incendiile de vegetație s-au apropiat de drum. Videoclipul postului local CBC a arătat camioane oprite pe autostradă, ajutate ca urmare a blocării accesului.

Incendiile din Canada au afectat liniile de transport din zonă, iar regiunea Alberta se confruntă cu reduceri de producție de energie

Alberta se confruntă cu reduceri de producție de energie, evacuări de locuințe și calitate slabă a aerului după un început intens al sezonului incendiilor de vegetație. Anul acesta, Alberta Wildfire a trecut prin 496 de incendii care au ars peste 842.000 de hectare, comparativ cu doar 459 de hectare în 2022.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Pastila pentru suflet – Pilda zilei: Taina Crucii

Pilda zilei: Taina CruciiEra odată un general care, cu toate că nu avea suflet rău, era însă supus mâniei. Din te-miri-ce îl cuprindea...

Clubul de Presă acționează Președinția în judecată

Acțiunea a fost depusă marți, 26 septembrie 2023, prin poștă, la Judecătoria Sectorului 6.Redăm, integral, textul acțiunii:D O M N U L E...

Poți să ghicești emoticonul diferit în 5 secunde? Numai cineva cu ochi de vultur poate trece testul

Dacă ai încă pasiunea de a descoperi lucruri noi, atunci atenție la fiecare detaliu al acestei provocări! Este un test interesant și distractiv...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies