5.3 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeVideoDepartamentul de Stat al SUA: Atacul asupra ambasadei cubaneze este „inacceptabil”

Departamentul de Stat al SUA: Atacul asupra ambasadei cubaneze este „inacceptabil”

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat Matthew Miller a declarat luni (25 septembrie) că SUA a luat legătura cu oficiali cubanezi după ce un atacator a aruncat asupra ambasadei cubaneze de la Washington cu două cocktail-uri Molotov, potrivit Reuters.

Ministrul de externe din Cuba, Bruno Rodriguez Parrilla, a postat despre atacul de duminică (24 septembrie) pe rețeaua X, adăugând că nimeni nu a fost rănit.

Atacul a avut loc la doar câteva ore după ce liderul Cubei, Miguel Díaz-Canel, s-a întors pe insulă, după ce a participat săptămâna trecută la evenimenteLE de la Organizația Națiunilor Unite din New York.

Ambasada s-a redeschis în 2015, când țările au restabilit legăturile diplomatice întrerupte din 1961.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Premierul Ciolacu invită Google să deschidă un centru de date în România

Premierul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu reprezentanți din SUA ai companiei Google, pe care i-a invitat să deschidă un centru de date...

Ce este și cum arată “lerul” – Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Ce este și cum arată "lerul" - Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Ambasadorul România în SUA se lăfăie într-un palat din Washington

În timp ce la București se strigă austeritate, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, locuiește în lux și extravaganță. „Pe banii românilor”, strigă...
Ultima oră
Pe aceeași temă