26.9 C
București
vineri, 2 iunie 2023
AcasăȘtirile zileiBiden ia „lovituri” de la Maple Leafs în timpul unui discurs

Biden ia „lovituri” de la Maple Leafs în timpul unui discurs

Președintele SUA, Joe Biden, a luat „lovituri jucăușe” la echipa NHL din Toronto, Maple Leafs, în timpul discursului său, în parlamentul canadian vineri (24 martie).

 „Trebuie să spun că îmi plac echipele tale, cu excepția Leafs”, a spus el, potrivit Reuters.

Comentariile lui Biden au atras aplauze, precum și unele râsete amicale în Ottawa.

„Îți voi spune de ce, i-au învins pe Flyers în ianuarie, de aceea.” Toronto Maple Leafs i-a învins pe Philadelphia Flyers cu 6-2 într-un meci de pe 8 ianuarie.

„M-am căsătorit cu o fată din Philly, dacă nu aș spune asta, aș dormi singur, băieți. Te plac, dar nu atât de mult”, a adăugat Biden.

Joe Biden a pregătit niște „mesaje” pentru Putin de la Varșovia la un an de la invazia în Ucraina

Preşedintele Joe Biden îi va transmite nişte „mesaje” lui Vladimir Putin, atunci când va rosti, marţi, la Varșovia, un discurs prin care va marca împlinirea unui an de la războiul declanşat de Rusia în Ucraina şi va saluta totodată efortul fără precedent al NATO de a ajuta Kievul, transmite bursa.ro.

Biden va ţine discursul în Polonia – un aliat cheie al SUA şi al Ucrainei – în aceeaşi zi în care Putin îşi va ţine propriul discurs, la Moscova, în Duma de Stat, cu trei zile înainte de împlinirea unui an de când a dat ordinul de începere a „operaţiunii militare speciale” din Ucraina.

Biden va ateriza marţi la Varşovia şi se va întâlni cu preşedintele polonez, Andrzej Duda, apoi, în cursul după-amiezii, va rosti discursul la Castelul Regal Arkady din Varşovia.

Miercuri, el se întâlneşte cu liderii ţărilor NATO din Europa de Est, în aşa-numitul Format de la Bucureşti.

Biden va da câteva mesaje lui Putin de la Varșovia, discuții purtând și cu alți lideri europeni importanți

În plus, a precizat Casa Albă, el va vorbi la telefon săptămâna viitoare cu liderii Marii Britanii, Franţei şi Italiei, în timp ce cancelarul german, Olaf Scholz, este aşteptat la Washington pe 3 martie.

Dar principalul eveniment public al lui Biden va fi discursul rostit marţi de la Castelul Regal din Varşovia. Se va referi la „modul în care Statele Unite au mobilizat lumea pentru a sprijini poporul ucrainean care îşi apără libertatea şi democraţia”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby.

„Preşedintele Biden va spune clar că Statele Unite vor continua să fie alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie. Şi bănuiesc că îl veţi auzi transmiţându-i nişte mesaje şi domnului Putin, precum şi poporului rus”, a spus Kirby.

Răspunzând unor speculaţii care s-au făcut în ultima vreme, oficialul a precizat că Biden nu intenţionează să se întâlnească cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, în timpul vizitei sale în Polonia şi nici să se deplaseze în Ucraina.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ligia Deca: „Dacă nu ne întoarcem în clase săptămâna viitoare, va trebui să ne gândim la prelungirea perioadei de cursuri și a examenelor naționale”

Ministrul Educației a spus, vineri, că examenele naţionale îşi păstrează calendarul, în condiţiile în care cadrele didactice se întorc de săptămâna viitoare în sălile...

VfB Stuttgart, victorie la scor de neprezentare în barajul de menținere în Bundesliga

VfB Stuttgart a învins-o cu scorul de 3-0, pe teren propriu, pe SV Hamburg, în manşa întâi a barajului pentru menținerea în Bundesliga. Deși sărbătorise...
00:02:06

VIDEO: De ce contează faptul că prințul Harry va depune mărturie?

Prințul Harry va deveni primul membru al familiei regale britanice care va apărea în boxa martorilor din anii 1890 încoace. Dar de ce contează...
Ultima oră
Pe aceeași temă