20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăInternaționalJoe Biden a pregătit niște „mesaje” pentru Putin de la Varșovia la...

Joe Biden a pregătit niște „mesaje” pentru Putin de la Varșovia la un an de la invazia în Ucraina

Preşedintele Joe Biden îi va transmite nişte “mesaje” lui Vladimir Putin, atunci când va rosti, marţi, la Varșovia, un discurs prin care va marca împlinirea unui an de la războiul declanşat de Rusia în Ucraina şi va saluta totodată efortul fără precedent al NATO de a ajuta Kievul, transmite bursa.ro.

Biden va ţine discursul în Polonia – un aliat cheie al SUA şi al Ucrainei – în aceeaşi zi în care Putin îşi va ţine propriul discurs, la Moscova, în Duma de Stat, cu trei zile înainte de împlinirea unui an de când a dat ordinul de începere a “operaţiunii militare speciale” din Ucraina.

Biden va ateriza marţi la Varşovia şi se va întâlni cu preşedintele polonez, Andrzej Duda, apoi, în cursul după-amiezii, va rosti discursul la Castelul Regal Arkady din Varşovia.

Miercuri, el se întâlneşte cu liderii ţărilor NATO din Europa de Est, în aşa-numitul Format de la Bucureşti.

Biden va da câteva mesaje lui Putin de la Varșovia, discuții purtând și cu alți lideri europeni importanți

În plus, a precizat Casa Albă, el va vorbi la telefon săptămâna viitoare cu liderii Marii Britanii, Franţei şi Italiei, în timp ce cancelarul german, Olaf Scholz, este aşteptat la Washington pe 3 martie.

Dar principalul eveniment public al lui Biden va fi discursul rostit marţi de la Castelul Regal din Varşovia. Se va referi la “modul în care Statele Unite au mobilizat lumea pentru a sprijini poporul ucrainean care îşi apără libertatea şi democraţia”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby.

“Preşedintele Biden va spune clar că Statele Unite vor continua să fie alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie. Şi bănuiesc că îl veţi auzi transmiţându-i nişte mesaje şi domnului Putin, precum şi poporului rus”, a spus Kirby.

Răspunzând unor speculaţii care s-au făcut în ultima vreme, oficialul a precizat că Biden nu intenţionează să se întâlnească cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, în timpul vizitei sale în Polonia şi nici să se deplaseze în Ucraina.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

Accident suspect în apele teritoriale românești. O navă dinspre Ucraina a ciocnit un alt vas dar și-a continuat drumul până în Bulgaria

O navă care plecase din Ucraina, purtând pavilionul Insulelor Comore, a ciocnit un vas sub pavilionul Tanzaniei, în apele teritoriale românești, în dreptul orașului...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...
Ultima oră
Pe aceeași temă