2.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeVideoBiden către Xi: Concurența nu trebuie să „degenereze într-un conflict”

Biden către Xi: Concurența nu trebuie să „degenereze într-un conflict”

Președintele american Joe Biden s-a întâlnit miercuri (15 noiembrie) cu liderul chinez Xi Jinping, prima dată într-un an, pentru discuții care ar putea atenua fricțiunile dintre cele două superputeri în legătură cu conflictele militare, traficul de droguri și inteligența artificială, potrivit Reuters.

 „Trebuie să ne asigurăm cum concurența nu degenerează într-un conflict”, i-a spus Biden lui Xi, în timp ce l-a salutat pe liderul chinez la proprietatea Filoli, o casă de la țară cu grădini, la aproximativ 30 de mile (48 km) sud de San Francisco, iar de acolo vor trece mai târziu, la un summit al forumului de cooperare economică Asia-Pacific (APEC).

Xi a adăugat mai târziu: „Cred cu tărie în viitorul promițător al acestei relații bilaterale”.

Biden vrea ca relațiile dintre SUA și China să se „reîntoarcă pe un curs normal” cu ajutorul lui Xi

Președintele american Joe Biden a declarat marți (14 noiembrie) că scopul său în timpul discuțiilor cu președintele chinez Xi Jinping din această săptămână este de a relua comunicările normale între cele două superputeri, inclusiv contactele de la o parte militară la cealaltă parte militară, potrivit Reuters.

Adresându-se reporterilor, după observațiile cu privire la schimbările climatice, la Casa Albă, Biden a spus că încearcă să schimbe în bine relația SUA cu China, după o perioadă de legături tensionate. Cei doi lideri se întâlnesc miercuri în zona San Francisco.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cele trei condiții puse de Austria pentru a accepta România în Air Schengen

Austria a pus trei condiții pentru ca România să fie primită în Schengen, însă doar pentru transportul pe cale aeriană. Frontierele terestre constituie un...

Cele trei condiții puse de Austria pentru a accepta România în Air Schengen

Austria a pus trei condiții pentru ca România să fie primită în Schengen, însă doar pentru transportul pe cale aeriană. Frontierele terestre constituie un...

Vlad Pascu, șoferul drogat care a omorât doi tineri, va fi judecat doar pentru ucidere din culpă, nu pentru omor

Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care a condus mașina sub influența drogurilor și care a accidentat mortal doi studenți, este trimis în judecată...
Ultima oră
Pe aceeași temă