5.3 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeVideoBiden vrea ca relațiile dintre SUA și China să se „reîntoarcă pe...

Biden vrea ca relațiile dintre SUA și China să se „reîntoarcă pe un curs normal” cu ajutorul lui Xi

Președintele american Joe Biden a declarat marți (14 noiembrie) că scopul său în timpul discuțiilor cu președintele chinez Xi Jinping din această săptămână este de a relua comunicările normale între cele două superputeri, inclusiv contactele de la o parte militară la cealaltă parte militară, potrivit Reuters.

Adresându-se reporterilor, după observațiile cu privire la schimbările climatice, la Casa Albă, Biden a spus că încearcă să schimbe în bine relația SUA cu China, după o perioadă de legături tensionate. Cei doi lideri se întâlnesc miercuri în zona San Francisco.

Oficial american: Biden îl va determina pe Xi să restabilească legăturile militare

Un oficial american a spus că Biden urmărește să-l convingă pe Xi să restabilească legăturile militare între cele două țări.

Președintele american Joe Biden dorește să restabilească legăturile de la militari la militari cu China, a declarat duminică consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, cu câteva zile înainte ca președintele și liderul chinez Xi să se întâlnească, potrivit Reuters.

Președintele american Joe Biden va împinge China să restabilească legăturile militare săptămâna aceasta.

Asta a spus consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, duminică, înaintea întâlnirii așteptate dintre Biden și președintele chinez Xi Jinping la San Francisco.

Într-un interviu acordat CBS, Sullivan a spus conform citatului de mai jos:

„ Președintele este hotărât să vadă restabilirea legăturilor dintre armate și armate, deoarece crede că este în interesul securității naționale a SUA”, și că:

„Avem nevoie de acele linii de comunicare, astfel încât să nu existe greșeli sau calcule greșite sau comunicare greșită”.

Mai târziu, vorbind la CNN, el a mai spus că Biden va încerca să îi „avanseze mingea” lui Xi, în legăturile militare, pe care îl consideră un „punct de top al ordinii de zi”, dar a refuzat să ofere detalii suplimentare.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Iohannis a semnat decretul privind numirea noului șel al Statului Major al Armatei

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul privind numirea în funcţia de şef al Statului Major al Apărării a general-locotenentului - cu trei stele...

Cătălin Predoiu: mulțumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, le-a transmis mulţumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, condamnat...

Rusia – Ucraina, ziua 644: Stoltenberg subliniază diferențele dintre conflictele din Ucraina și Gaza

Şeful NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că dreptul internaţional trebuie să se aplice în toate conflictele, dar că războaiele din Ucraina şi Gaza sunt...
Ultima oră
Pe aceeași temă