22.8 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăVideoAviația Iordaniei trimite ajutoare în Gaza

Aviația Iordaniei trimite ajutoare în Gaza

Armata iordaniană a organizat luni (26 februarie) cea mai mare operațiune de lansare aeriană, de până acum, pentru a furniza ajutor în Gaza, unde populația cea mai mare parte strămutată, de 2,3 milioane, se confruntă cu niveluri de criză ale foametei, se arată într-un comunicat al armatei, potrivit Reuters.

În operațiune au fost dislocate patru avioane C-130, inclusiv unul aparținând forțelor aeriene franceze, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Mustafa Hiyari.

Ajutorul a fost trimis în 11 locuri de-a lungul coastei din Gaza, de la marginea nordică până la cea sudică, pentru ca civilii să le colecteze, a declarat Hiyari pentru Reuters.

Lansările din aer anterioare, în care s-au parașutat medicamente și provizii umanitare, au fost trimise în spitalele pe care armata iordaniană le conduce în Gaza.

Un avion cu pasageri al Middle East Airlines a fost lovit de un glonț la aterizare pe aeroportul din Beirut

Un avion de pasageri al companiei aeriene libaneze Middle East Airlines (MEA) a fost lovit de un glonț rătăcit în timp ce ateriza pe aeroportul din capitala Libanului, Beirut, a declarat joi agenţiei Reuters directorul acestei companii aeriene.

Avionul venea din Iordania şi nu s-au înregistrat victime în urma incidentului.

Potrivit directorului companiei Middle East Airlines, Mohamad El-Hout, în fiecare an 7-8 avioane staţionate pe aeroportul capitalei libaneze sunt atinse de gloanţe rătăcite trase din apropiere.

Însă cazul semnalat joi este primul în care un avion aflat în zbor este lovit de un glonţ în zona acelui aeroport, potrivit agerpres.ro.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Schimbare de planuri! Simona Halep s-a retras de la turneul WTA de la Oeiras

Simona Halep și-a anunțat retragerea de la turneul WTA 125 de la Oeiras, invocând faptul că are nevoie de mai mult timp pentru a...

Cetățean turc, reținut în cazul cadavrului găsit lângă A1

Un cetăţean turc a fost reţinut pentru 24 de ore în cazul cadavrului unei femei găsit în urmă cu câteva zile la ieşirea de...

Respiră aerul curat de munte de pe terasa propriei tale locuințe. Alege confortul caselor și apartamentelor oferite de YAELE Invest Construct

Dacă dorești să găsești o locuință aproape de natură și să te bucuri de un refugiu montan numai al tău, avem vești bune pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă