20.2 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăInternaționalUn avion cu pasageri al Middle East Airlines a fost lovit de...

Un avion cu pasageri al Middle East Airlines a fost lovit de un glonț la aterizare pe aeroportul din Beirut

Un avion de pasageri al companiei aeriene libaneze Middle East Airlines (MEA) a fost lovit de un glonț rătăcit în timp ce ateriza pe aeroportul din capitala Libanului, Beirut, a declarat joi agenţiei Reuters directorul acestei companii aeriene.

Avionul venea din Iordania şi nu s-au înregistrat victime în urma incidentului.

Potrivit directorului companiei Middle East Airlines, Mohamad El-Hout, în fiecare an 7-8 avioane staţionate pe aeroportul capitalei libaneze sunt atinse de gloanţe rătăcite trase din apropiere.

Însă cazul semnalat joi este primul în care un avion aflat în zbor este lovit de un glonţ în zona acelui aeroport, potrivit agerpres.ro.

Un avion de pasageri a fost lovit de un glonț la aterizare pe aeroportul din Beirut, provenit de la o manifestare de bucurie din capitala libaneză

O parlamentară libaneză, Paula Yacoubian, care s-a aflat în avion, a postat pe Twitter imagini în care se observă o gaură în fuselajul avionului. Ea afirmă că se afla pe locul 2F când incidentul s-a petrecut ”chiar deasupra capului” său.

Focurile de armă trase ca manifestare de bucurie sunt ceva obişnuit în Liban, ţară unde deţinerea de arme este larg răspândită şi astfel de focuri sunt trase, printre altele, cu ocazia unor discursuri ale politicienilor sau la publicarea rezultatelor examenelor.

”Aceste practici de a trage în aer trebuie oprite în Liban (…) Sunt o sursă de pericol pentru traficul aerian şi pentru aeroport”, a avertizat directorul companiei Middle East Airlines.

Două drone israeliene au căzut la Beirut

Cea de-a doua dronă a explodat duminică în zori în apropierea centrului media al Hezbollah din cartierul Dahiyeh, potrivit Agerpres. 

Incidentul a avut loc la câteva ore după ce armata israeliană a anunţat că aviaţia sa lovise forţe iraniene şi ale miliţiilor şiite în apropierea capitalei siriene, Damasc.

Armata libaneză a anunţat că o dronă israeliană a căzut şi o alta a explodat duminică la ora locală 02:30 (sâmbătă 23:30 GMT) la marginea Beirutului, cauzând doar pagube materiale.

Israelul consideră mişcarea şiită libaneză Hezbollah, susţinută de Iran, drept una dintre cele mai mari ameninţări externe ale sale. Cele două părţi au fost implicate în 2006 într-un conflict soldat cu 1.358 de morţi, dintre care 1.200 (majoritatea civili) în Liban şi 158 (majoritatea militari) în Israel.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă