16.3 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăTechReacţia partidului condus de Monica Macovei, după reţinerea lui Sorin Oprescu

Reacţia partidului condus de Monica Macovei, după reţinerea lui Sorin Oprescu

Partidul M10 a reacţionat, duminică, după reţinerea edillui Capitalei, Sorin Oprescu, pentru luare de mită, şi i-a cerut primarului să demisioneze, informează Agerpres.

”M10 consideră că Bucureștiul trebuie să devină un oraș condus de oameni integri, competenți și responsabili, demisia primarului Oprescu fiind obligatorie, ca prim pas pentru recuperarea Capitalei de către cetățenii săi”, se arată într-un comunicat al partidului.

Citeşte şi: Primarul Sorin Oprescu, REȚINUT pentru luare de mită. A fost prins în flagrant cu șpaga de 25.000 de euro

În acest context, partidul condus de Monica Macovei cere transparență la nivelul administrației publice locale, ”militând pentru o administrație pusă exclusiv în slujba cetățeanului”.

”Sorin Oprescu este cel de-al treilea edil din București reținut de procurorii DNA, după Marian Vanghelie și Andrei Chiliman, fiind cu toții acuzați că au creat grupuri infracționale prin care furau în mod organizat din banii publici, în interes personal și de grup. Corupția endemică și managementul neperformant de la nivelul administrației au transformat de ani de zile capitala într-un câmp tactic al mafiei locale”, conchide M10.

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a fost reținut pentru luare de mită și urmează să fie prezentat, duminică, Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cele mai citite

Trei scenarii pentru Europa

Alegerile europarlamentare din iunie 2024 sunt cruciale pentru viitorul Europei. Există cel puțin trei blocuri de partide care se bat pentru câștigarea puterii în...

VIDEO Sebastian Burduja lansează un cântec împotriva lui Nicușor Dan: “Văd ruine când scot capul pe geam și Bucureștiul cum se spală în lighean”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, a plasat pe internet un cântec care-l critică pe actualul primar general, Nicușor...

Consiliul de Securitate ONU se reunește de urgență după bombardamentul israelian de la Rafah

Consiliul de Securitate al ONU va avea o reuniune de urgență, în ziua de 28 mai 2024, în care va discuta atacul aerian executat...
Ultima oră
Pe aceeași temă