1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeTechPSD Alba reclamă fraudă electorală la Blaj. Social-democrații cer anularea și repetarea...

PSD Alba reclamă fraudă electorală la Blaj. Social-democrații cer anularea și repetarea alegerilor

PSD Alba a depus o contestaţie la Biroul Electoral Central în care solicită anularea şi repetarea alegerilor în municipiul Blaj, unde aproape jumătate din voturi le-a obţinut PDL, social-democraţii reclamând frauda electorală, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat al PSD Alba, organizaţia judeţeană îl acuză pe primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, de "corupere a alegătorilor şi fraudă electorală", respectiv că ar fi făcut presiuni asupra unor alegători, beneficiari ai venitului minim garantat, să voteze lista de candidaţi ai PDL.

Conform sursei citate, preşedintele PSD Blaj, Liliana Lucia Tomoiagă, a înaintat o plângere către Biroul Electoral Judeţean Alba şi a sesizat Poliţia şi Ministerul de Interne printr-o plângere susţinută "cu probe".

Mai exact, liderul PSD Blaj a înaintat şi două declaraţii pe proprie răspundere ale unor cetăţeni din Blaj care susţin că ar fi fost constrânşi de către primarul Gheorghe Valentin Rotar să voteze PDL deoarece în caz contrar "le va tăia ajutoarele sociale".

Contactat telefonic, primarul din Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, a declarat corespondentului MEDIAFAX că acuzaţiile formulate de PSD nu sunt reale, iar "pesediştii vor să justifice nerealizările avute în zona Blajului".

Edilul a spus că, în Blaj, PDL a câştigat detaşat la toate alegerile în ultimii ani, inclusiv la precedentele alegeri europarlamentare.

Potrivit rezutatelor finale, PDL a obţinut în municipiul Blaj un scor electoral de 48,61 la sută, fiind urmat de PSD, cu 20,45 la sută, şi de PNL, cu 9,24 la sută.

Cele mai citite

Congresul american nu a adoptat un pachet financiar masiv pentru Ucraina și Israel

Congresul american a eşuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari reclamat cu insistenţă de preşedintele Joe Biden,...

Patru persoane rănite, dintre care una grav, într-un atac armat la Bruxelles

Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, miercuri seară, într-un atac armat pe o arteră comercială importantă din Bruxelles, a anunţat poliţia...

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri, a declarat ministrul de interne James Cleverly, după ce guvernul a publicat un proiect de...
Ultima oră
Pe aceeași temă