25.3 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăTechPNL îl amenință pe primarul general cu schimbarea, dacă nu aprobă bugetul...

PNL îl amenință pe primarul general cu schimbarea, dacă nu aprobă bugetul RADET

PNL îl amenință pe primarul general al Bucureștiului că va face demersuri ca să-l schimbe, dacă nu convoacă de urgenţă Consilul General pentru a aproba bugetul RADET pentru anul 2015, a declarat, sâmbătă, liberalul Teodor Atanasiu, citat de Mediafax.

„(…) Pentru ca la robinetele bucureştenilor să curgă apă caldă, iar în calorifere lor să vină căldură (…) primul lucru care trebuie să se întâmple este convocare în regim de urgenţă a unei şedinţe a Consililui General de către primarul interimar în care să se adopte bugetul RADET pentru anul 2015”, a declarat co-preşedintele PNL Bucureşti, Teodor Atanasiu.

Citește și: Primarul interimar al Capitalei, ieșire nervoasă la radio, cu privire la RADET

Potrivit lui Teodor Atanasiu, fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost sesizat de 8 ori în acest an că trebuie adoptat bugetul RADET-ului pentru anul 2015, iar actualul primar de 5 ori.

„RADET nu are buget pentru anul 2015 adoptat, deşi, fostul primar a fost sesizat de 8 ori în acest an, iar actulaul primar de 5 ori că trebuie adoptat bugetul RADET-ului”, a subliniat Teodor Atanasiu.Atanasiu a critica faptul că primarul interimar a decis convocarea Consiliului General luni, doar pentru a vota împrumutul pe care Primăria Generală vrea să îl contracteze pentru plata RADET şi nu a dispus şi să pună pe ordinea de zi adoptarea bugetului RADET pentru anul 2015.

Citește și: Schimb de replici dur între ministrul Energiei și președintele RADET

Co-preşedintele PNL Bucureşti a criticat, de asemenea, declaraţiile ministrului Energiei Andrei Gerea, care spune că ELCEN va da căldură Bucureştiului chiar dacă RADET nu vrea, afirmând că, în primul rând, o astfel de decizie este „o catastrofă din punct de vedere managerial”, iar, în al doilea rând „este o minciună”.Întrebat dacă PNL are majoritate în Consiliul General pentru a numi un nou primar, Atanasiu a spus că aşa cum PNL a obţinut sprijinul consilierilor generali în cadrul Acordului pentru bucureşteni şi a reuşit să creeze o majoritate, tot astfel va proceda şi de această dată.

Vineri, președintele Consiliului de Administrație al RADET, Gabriel Dumitrașcu, a declarat că bucureștenii ar putea rămâne fără apă caldă și căldură dacă CGMB nu intră în procedură de urgență și nu aprobă bugetul.

Cele mai citite

Taylor Swift, comparată cu Madonna, Michael Jackson sau Beatles. Marius Moga: “Cred că este un fenomen”

Taylor Swift este un fenomen global și un adevărat titan în industria muzicală. Cu 14 premii Grammy la activ, dintre care patru pentru albumul...

Captură de peste 4 milioane euro în portul Constanța. Poliţiştii de frontieră au descoperit 18.000 de parfumuri

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, colaborând cu inspectori de la Biroul Vamal de Frontieră Constanţa, au descoperit un transport impresionant de...

Anunț al ANPC cu privirea la achiziționarea jucăriilor pentru copii

Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a transmis un mesaj important pe rețelele sociale, sâmbătă, subliniind necesitatea achiziționării jucăriilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă