Uniunea Salvaţi România şi-a lansat, miercuri, programul politic pe care îl va prezenta în campania electorală pentru alegerile parlamentare de la 11 decembrie, iar jurnalistul Moise Guran se întreabă, pe blogul său ce fel de doctrină are acest „adolescent” al politicii de la noi.
”Cel mai mare risc pe care ți-l induce popularitatea este să devii victima ei. Să nu mai fii tu însuți ci, impresionat de faptul că mii sau zeci de mii de oameni încep să creadă în tine, să devii o altă persoană, o medie a dorințelor acelor oameni, pierzând și ceea ce te-a făcut popular, dar, mai grav, pierzându-ți identitatea și echilibrul, îndreptându-te inevitabil spre un conflict interior. Uniunea Salvați România e un soi de adolescent al politicii de la noi. Rezultatul de la București i-a dat o perspectivă, visează să intre în Parlament, precum un elev de liceu la facultate, dar este departe de a fi pregătită să ia bacul înscrierilor pe liste, dar să mai intre și la facultate.”
Jurnalistul precizează pe blog că în următoarele două (de fapt trei săptămâni, că închiderea e pe 27 octombrie) USR trebuie să strângă zece mii de semnături pe zi.
„Iertați-mă dacă sunt sceptic în privința reușitei, chiar sper să mă înșel”, spune Moise Guran.
Deşi programul politic prezentat de USR „se dorește a fi sintetic, reușește să fie mai degrabă sărac.”
Pare a avea şi ceva de dreapta, întrucât „Crează o aprență de interes pentru investiții vorbind despre clustere industriale și credite subvenționate pentru agricultorii mici”, dar şi ceva de stânga pentru că „menționează de exemplu programul anti-sărăcie al lui Cioloș, ba chiar nominalizează pentru Educație metoda Teach for Romania, dar Salvatorii nu ne spun nimic despre cum vor debloca ei posturile din sistem pentru dascăli mai tineri și mai motivați.”
Citește integral acest comentariu pe blogul lui Moise Guran.