27 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSocialEvenimentAtentat la Ambasada Israelului din București. Un cetățean străin ar fi încercat...

Atentat la Ambasada Israelului din București. Un cetățean străin ar fi încercat să incendieze clădirea. Autorul atacului este arestat dar refuză să facă declarații

Un cetățean străin ar fi încercat să incendieze Ambasada Israelului din București.

UPDATE 13.10 Autorul atacului de la sediul Ambasadei Israelului este un bărbat în vârstă de 32 sau 34 de ani, cetățean al Siriei. În fața sediului Ambasadei, bărbatul amenințase că se va autoincendia. El a aruncat sticla incendiară spre ușa de intrare în clădire însă tentativa de autoincendiere nu a reușit.

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, a declarat că atacatorul a fost reținut inițial de militari din Brigada Antiteroristă a SRI, care l-au predat polițiștilor. Apoi atacatorul a fost dus la Secția 14 Poliție din București.

Bărbatul din Siria a fost reținut de forțele de ordine și, aproape cu certitudine, va primi mandat de arestare. Deocamdată, el nu a făcut declarații în fața anchetatorilor.

–––––––––––-

Autorul acestui atac ar fi un cetățean al Siriei care a fost imediat reținut de forțele de ordine. Incidentul s-a produs în dimineața zilei de luni, 3 iunie 2024.

Ambasada Israelului are sediul într-o clădire din centrul Bucureștiului și este permanent păzită de Jandarmerie și de Brigada Antiteroristă a SRI.

Autorul atacului avea asupra lui o sticlă incendiară. Este vorba de un dispozitiv improvizat, denumit și „Cocktail Molotov”. Atentatorul ar fi reușit să arunce sticla spre ușa de la intrarea în sediul ambasadei. Atentatorul ar fi avut, se pare, intenția să comită un atac sinucigaș.

Nicio persoană nu a fost rănită.

Atacul din ziua de 3 iunie 2024 poate fi pus în legătură cu actualul război care se desfășoară în Orientul Mijlociu, între Israel și gruparea teroristă Hamas.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă