18 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăTechMobilitate urbană. Românii vor să poată comanda o mașină de pe telefonul...

Mobilitate urbană. Românii vor să poată comanda o mașină de pe telefonul mobil

Studiul IRES ale cărui rezultate au fost publicate miercuri arată că sută la sută dintre utilizatorii de aplicaţii de mobilitate urbană vor ca aceste programe, menite să faciliteze găsirea unui vehicul, să existe în continuare pe piaţa locală.

Pe de altă parte, 80 la sută dintre românii care folosesc aplicaţiile mobile de transport urban consideră că acțiunea de găsire a unei maşini ar fi mult îngreunată dacă aceste aplicații de mobilitate nu ar mai exista pe piaţa din România.

Principalele avantaje ale acestor aplicații de mobilitate sunt, potrivit celor care le utilizează, eficienţa, rapiditatea, siguranţa, calitatea serviciilor şi posibilitatea de a evalua comportamentului şoferului.

În România, cea mai populară aplicație de mobilitare urbană este Clever, care a ajuns la peste un milion de utilizatori. Într-o lună, Clever primeşte peste 3,5 milioane de solicitări.

„Credem că transportul trebuie să fie accesibil tuturor, prin eficienţa şi rapiditatea de a comanda o maşină, dar şi din perspectiva preţului. De aceea oferim reduceri semnificative pentru călătorii şi încurajăm plata cu cardul. Ambiţia Clever este de a reduce timpul de aşteptare la sub 1 minut pentru fiecare comandă lansată în aplicaţie. Contăm în continuare pe sprijinul utilizatorilor şi pe cel al autorităţilor de a asigura un cadru propice pentru dezvoltarea soluţiilor de mobilitate urbană în România”, a declarat Andrei Frunză, general manager Clever.

Studiul IRES a fost realizat în luna februarie 2019 şi aplicat pe un eşantion reprezentativ din principalele şase oraşe din ţară (Bucureşti-Ilfov, Braşov, Timişoara, Cluj-Napoca, Constanţa şi Iaşi).

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

În incinta fostei închisori de la Râmnicu Sărat vor fi construite, până în anul 2026, Memorialul „Închisoarea Tăcerii” și Centrul Educațional privind Comunismul în...

Burduja își face campanie pe motocicletă. “Este adevăratul candidat al dreptei”, susține Ciucă

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, apare în câteva fotografii în postură de motociclist, aceste imagini fiind postate chiar...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă