20.7 C
București
luni, 20 septembrie 2021

La Vatican s-au deschis primele 12 stații de încărcare pentru mașini electrice

Stațiile de încărcare pentru zone publice din Statul Vatican, destinate automobilelor electrice, au puncte de încărcare de 22 kW care permit alimentarea a două vehicule electrice în același timp.

Instalarea acestor echipamente face parte din programul de promovare a mobilității sustenabile, conform acordului semnat între Guvernoratul Statului Vatican și Enel X – divizia de afaceri globală a grupului Enel dedicată produselor inovatoare și soluțiilor digitale.

„Suntem încrezători că această decizie va servi drept exemplu, contribuind, în continuare, la răspândirea vehiculelor electrice în Italia”, a declarat Alessio Torelli, director Enel X Italia.

Enel X continuă aplicarea programului privind infrastructura de încărcare în Italia, care prevede instalarea unei rețele de stații publice în întreaga țară. Obiectivul planului este de a instala 14.000 puncte de încărcare până în anul 2020, ajungându-se până la 28.000 de puncte la sfârșitul anului 2022.

Până în prezent, peste 6.000 de stații de încărcare pentru automobile electrice au fost deja instalate.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă