20 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăTechDecizie de ultimă oră: PSD va susţine Guvernul Cioloş. Ce declarații a...

Decizie de ultimă oră: PSD va susţine Guvernul Cioloş. Ce declarații a făcut Dragnea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, duminică seara, că partidul va susține Guvernul Dacian Cioloș, dacă miniștrii vor primi avizul comisiilor de specialitate.

"PSD votează Cabinetul Cioloş, dar nu asumă toată guvernarea, ci va discuta pentru fiecare proiect în parte. Vor fi monitorizați cu atenție toți miniștri pentru a sancționa orice derapaj", a anunțat Liviu Dragnea.

Întrebat despre lista de miniştri propusă de Dacian Cioloş, Liviu Dragnea nu a dorit să comenteze, spunând că nu îi cunoaşte, cu excepţia vicepremierului Vasile Dâncu, însă par a fi alegeri "rezonabile". "Timpul va decide", a spus Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că social-democraţii şi-au condiţionat sprijinul de respectarea anumitor angajamente din partea Guvernului, cum ar fi păstrarea măsurilor bune ale Executivului condus de Victor Ponta, dar şi menţinerea ritmului de creştere economică.

Majoritatea membrilor Comitetului Executiv Naţional al PSD a votat pentru susţinerea Guvernului Cioloş la votul din Parlament, fiind înregistrate de asemenea două abţineri şi un vot împotrivă, potrivit unor surse social-democrate.

Votul "împotrivă" a fost al lui Dumitru Buzatu, conform surselor citate de Mediafax.

Membrii CExN al PSD au adoptat prin vot decizia referitoare la susţinerea la votul de învestitură a Cabinetului Cioloş într-o şedinţă la care, în prima parte, a fost prezent şi premierul desemnat Dacian Cioloş.

Premierul desemnat Dacian Cioloş a anunţat duminică, lista noului Cabinet, din care fac parte Lazăr Comănescu, Petre Tobă, Mihnea Motoc, Anca Dragu Paliu, Cristina Guseth şi Vasile Dâncu.

Cele mai citite

Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni

Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni şi se încheie pe 14 iunie - prima etapă, potrivit metodologiei şi calendarului elaborate de Ministerul...

Francesco Bagnaia, victorios în Marele Premiu de MotoGP al Cataloniei

Francesco Bagnaia, pilotul italian al echipei Ducati, a câştigat Marele Premiu al Cataloniei la MotoGP, desfășurat duminică pe circuitul Barcelona-Catalunya din Montmelo. Bagnaia și-a adjudecat...

NATO ar pregăti o misiune într-o țară din afara Alianței. Ungaria a refuzat să participe, România ar accepta să apere Republica Moldova

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a dezvăluit că NATO lucrează la un scenariu pentru o acțiune într-o țară din afara Alianței, acțiune la care Ungaria...
Ultima oră
Pe aceeași temă