13.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăTechCum comentează Dragnea numirea lui MRU la SIE

Cum comentează Dragnea numirea lui MRU la SIE

Liviu Dragnea a declarat, miercuri, la TVR, că nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE este nepotrivită, mai ales în condițiile în care este simbolul PDL.

”Cred că o asemenea nominalizare trebuia făcută într-o discuție, în CAST, într-o întâlnire cu partidele politice. Așa s-a întâmplat și la SRI. Noi am vorbit azi în partid. Cred că e foarte greu să votăm așa ceva”, a subliniat Dragnea.

În acest context, liderul PSD a ținut să precizeze că PSD nu va susține numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la șefia Serviciului de Informații Externe.

”Mi-e foarte greu să cred cu PSD i-ar putea acorda vot de încredere lui MRU. Prestația pe care a avut-o la Guvern, face  aproape imposibilă decizia de a-l susține”, a declarat Dragnea.

Senatorul liberal, Mihai Răzvan Ungureanu, a fost nominalizat, miercuri, pentru funcţia de director al Serviciului de Informații Externe, a anunţat Administraţia Prezidenţială într-un comunicat. 

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a nominalizat pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe pe domnul Mihai-Răzvan Ungureanu. Conform prevederilor constituționale, domnul Președinte Klaus Iohannis i-a înștiințat, printr-o scrisoare oficială, pe președinții celor două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre în acest sens", se mai arată în comunicatul Palatului Cotroceni.

Teodor Meleşcanu a demisionat, pe 22 septembrie 2014, din funcţia de director al SIE, pentru a candida la alegerile prezidenţiale.

 

Cele mai citite

Irina Begu, calificată în turul secund la Roma, după un meci întins pe două zile

Irina Begu s-a calificat în runda a doua a turneului WTA 1.000 de la Roma, după ce a învins-o joi pe spaniola de origine...

Maia Sandu speră ca Republica Moldova să intre în UE “până în 2030”

Președinta Maia Sandu le-a spus cetățenilor Republicii Moldova că țara lor ar putea fi primită în Uniunea Europeană până în anul 2030. "Depinde de noi...

Nici România, nici Republica Moldova n-au avut reprezentanți la parada de la Moscova. Șefa regiunii autonome Găgăuzia, invitată de Putin, susține că a reprezentat...

În timp ce președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a sărbătorit "Ziua Europei" la Chișinău, șefa regiunii autonome Găgăuzia din Republica Moldova, Evghenia Guțul, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă