17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSportTenisÎncă două succese românești la Roma! Sorana Cîrstea şi Jaqueline Cristian, în...

Încă două succese românești la Roma! Sorana Cîrstea şi Jaqueline Cristian, în turul al treilea

Sorana Cîrstea şi Jaqueline Cristian s-au calificat în runda a treia a turneului WTA 1.000 de la Roma, după ce le-au învins pe Brenda Fruhvirtova, respectiv Elina Avanesian.

După ce Irina Begu s-a calificat în runda secundă după un meci care s-a întins pe două zile, încă două românce și-au câștigat partidele disputate astăzi pe tabloul de simplu al turneului WTA de la Roma.

Sorana Cîrstea, numărul 32 WTA, a dispus în turul secund de cehoaica Brenda Fruhvirtova (17 ani, 102 WTA), cu 7-5, 6-0, după o oră şi 32 de minute.

Sorana Cîrstea va juca în turul al treilea cu învingătoarea dintre Ana Bogdan şi cehoaica Marketa Vondrousova, a şasea favorită.

Intrată pe tabloul principal ca „lucky loser”, Jaqueline Cristian, clasată pe locul 68 WTA, a trecut de rusoaica Elina Avanesian (21 ani, 72 WTA), cu 5-7, 6-2, 6-2, după aproape trei ore de joc. În turul al treilea, Cristian se va duela în premieră cu jucătoarea americană Coco Gauff (20 ani), numărul trei mondial.

După aceste succese, ambele jucătoare şi-au asigurat un cec de 30.435 de euro şi câte 65 de puncte WTA.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Opt persoane au murit în accidentul de elicopter din Iran. Alături de președinte se aflau ministrul de externe și doi lideri regionali

Opt persoane se aflau în elicopterul care s-a prăbușit în Iran, toate cele opt persoane fiind declarate decedate. Principalul oficial care a murit este președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă