1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăTechClotilde Armand: Inițiativa legislativă privind definirea familiei trebuie să fie supusă deciziei...

Clotilde Armand: Inițiativa legislativă privind definirea familiei trebuie să fie supusă deciziei populare prin referendum

Unul din liderii USR, Clotilde Armand, a scris pe Facebook că inițiativa de modificare a Constituției în scopul definirii familiei ca fiind formată din bărbat și femeie trebuie supusă refererndumului.

„Opinia mea este că e bine să redăm poporului român deplina exercitare a suveranității sale prin ambele modalități prevazute în Constituție. Un exemplu celebru este inițiativa recentă de modificare a Constituției de către un grup de 2,7 milioane de cetățeni. Este necesar ca această inițiativă, declarată recent constituțională de către CCR, să fie supusă deciziei populare prin referendum. Acest referendum nu trebuie instrumentalizat pentru influențarea rezultatelor alegerilor parlamentare. Orice alt deznodământ al acestei inițiative ar fi o atingere a principiului suveranității poporului român stipulat în articolul 2 din Constituția României și un pas înapoi în maturizarea democrației în România”, a scris Clotilde Armand.

Ea explică faptul că USR încurajează inițiativele legislative, inclusiv cele de modificare a Constituției.

„Numai dacă sunt consultați și au un rol activ, cetățenii se vor implica cu adevărat în viața politică. Noi dorim o comunitate responsabilă, care își spune părerea. Numai cu această condiție democrația se va maturiza. Ne plângem că poporul este manipulabil, dar cum ar putea deveni mai matur politic dacă nu este lăsat să se exprime și nu este luat în serios?

Din 1990 până astăzi, nicio inițiativă legislativă populară nu a devenit lege în România. În afară de referendumurile din 1991 și 2003 pentru adoptarea Constituției, au mai existat după căderea comunismului doar 4 referendumuri, toate la inițiativa reprezentanților aleși și toate eșuate. Politicienii din FSN și derivatele sale, adică grupul partidelor parlamentare actuale, au confiscat parțial suveranitatea poporului proclamată în Constituție”, a afirmat lidera USR. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă