20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăTechAlina Gorghiu îi cere demisia lui Gabriel Oprea, în legătură cu moartea...

Alina Gorghiu îi cere demisia lui Gabriel Oprea, în legătură cu moartea polițistului

Șefa PNL, Alina Gorghiu, îi solicită demisia ministrului de Interne, Gabriel Oprea, în cazul în care nu dă explicaţii urgente legate de condiţiile în care s-a produs accidentul în urma căruia poliţistul care însoţea coloana oficială a vicepremierului a decedat, precizând că trebuie să răspundă la mai multe întrebări.

”UPDATE: Dacă vicepremierul Gabriel Oprea nu lămurește urgent și complet toată situația nu există altă soluție decât demisia sau demiterea acestuia”, a scris Alina Gorghiu pe pagina sa de Facebook într-o a doua postare pe această temă, după ce prima dată a fost mult mai indulgentă. 

Citește și: Încă un polițist din coloana oficială a lui Gabriel Oprea ar fi fost rănit în misiune

”Nu așa se face domnule vicepremier Oprea, ministru al Afacerilor Interne! Nu se așteaptă două zile, să vă mai gândiți dacă este cazul sau nu să admiteți că polițistul care a decedat făcea parte din coloana dumneavoastră oficială.

Nu se poate ca printr-un vag comunicat al Poliției Capitalei să minimalizați o tragedie. Trebuie să furnizați familiei, opiniei publice, colegilor polițiști toate informațiile necesare: ce activitate a avut loc, de ce era necesară deplasarea în regim de coloană oficială, cu ce viteză se deplasa coloana?

Citește și: Poliția Română CONFIRMĂ: Poliţistul care a murit după ce a căzut cu motocicleta era în coloana lui Oprea

O politică responsabilă înseamnă asumare și transparență, așa că vă solicit să reveniți asupra exercițiului de comunicare cu care sunteți dator opiniei publice.

La două zile de la producerea accidentului, Poliţia Capitalei a confirmat că poliţistul asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului de Interne Gabriel Oprea, sursa citat susţinând că după producerea accidentului coloana oficială a fost oprită şi s-au dispus măsuri pentru acordarea primului ajutor”, a fost prima postare a liderului liberalilor pe agina sa de Facebook.

Citește și:  Polițistul care a murit după ce a căzut cu motocicleta, avansat în grad post-mortem

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Capitalei, coloana oficială a lui Gabriel Oprea, “de care demnitarul beneficia în condiţiile legii”, se deplasa cu o viteză adaptată la condiţiile meteo şi de trafic existente, pe traseul Băneasa – Piaţa Presei Libere – Arcul de Triumf – Piaţa Charles de Gaulle Piaţa Victoriei – bulevardul Uranus – strada Ştirbei Vodă, după ce vicepremierul participase la o activitate în cadrul unei instituţii din domeniul securităţii şi ordinii publice.

Citește și:  Gabriel Oprea: Nu doresc funcția de prim-ministru și nu voi candida la Președinție

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei mai spun că toate circumstanţele producerii accidentului fac în prezent obiectul unui dosar penal, aflat în competenţa procurorilor.

Cele mai citite

Mircea Geoană critică dur sistemul de vot din România: Este cel mai primitiv din toată Europa

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul...

Erdogan a grațiat șapte generali închiși pentru puciul din 1997 din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a graţiat şapte generali aflaţi în detenţie pentru rolul lor în puciul din 1997 împotriva primului guvern islamist din...

Premierul slovac, Robert Fico, este stabil, dar în stare gravă

Premierul slovac, Robert Fico, împușcat acum trei zile, este în continuare în stare gravă, potrivit stirileprotv.ro. Oficialul a fost operat, din nou, vineri. Între timp,...
Ultima oră
Pe aceeași temă