Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

România va semna Pactul european privind inteligenţa artificială

Guvernul a adoptat, marţi, un Memorandum privind aprobarea semnării de către România a declaraţiilor propuse de către CE privind cooperarea în domeniul inteligenţei artificiale, lansarea radarului privind inovarea şi dezvoltarea tehnologiei blockchain la nivel european.

Share

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 24.04.2018 - 16:20

Guvernul a adoptat, marţi, un Memorandum privind aprobarea semnării de către România a declaraţiilor propuse de către Comisia Europeană privind cooperarea în domeniul inteligenţei artificiale, lansarea radarului privind inovarea şi dezvoltarea tehnologiei blockchain la nivel european, informează Mediafax.

”România este un susţinător activ al iniţiativelor lansate în contextul strategiei privind piaţa unică digitală, dat fiind că acestea vor reduce barierele, vor îmbunătăţi accesul la servicii pentru toţi cetăţenii şi vor crea stimulente pentru investiţii şi inovare, nu numai în domeniul telecomunicaţiilor, ci şi în toate sectoarele economice şi industriale. Noile tehnologii abordate în declaraţiile propuse pentru semnare se completează şi generează efecte multiple în diverse sectoare, cum ar fi serviciile publice, în care se va folosi în viitor tehnologia blockchain. Inteligenţă artificială este esenţială pentru viitoarea creştere economică şi a productivităţii europene, se estimează că piaţa roboţilor şi a soluţiilor de inteligenţă artificială va creşte cu 142 miliarde de euro până în 2020. Domeniul inteligenţei artificiale poate genera beneficii concrete în utilizarea eficientă a energiei, a apei, utilizarea redusă a pesticidelor în exploatările agricole, creşterea nivelului de precizie în chirurgie sau oferirea de asistenţă în situaţii periculoase sau dezastre naturale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, după şedinţa Executivului.

Pe 10 aprilie, 24 de state membre ale Uniunii Europene şi Norvegia au semnat la Bruxelles o declaraţie de cooperare în domeniul Inteligenţei Artificiale (AI), în încercarea de a ţine pasul cu investiţiile făcute de SUA şi China, potrivit unui comunicat de presă publicat la acea vreme pe site-ul Comisiei Europene. România, Cipru, Croaţia şi Grecia erau singurele state UE care nu semnaseră acordul.

Comentarii

loading...