Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Clienții WhatsApp, atacați cibernetic. Facebook a luat măsuri

Facebook a anunţat marţi că a dat în judecată firma israeliană de supraveghere cibernetică NSO Group, pe care o acuză că a efectuat un atac informatic împotriva utilizatorilor platformei WhatsApp, mai devreme în acest an.

Share

Rl online 0 comentarii

30.10.2019 - 09:27

Atacul a vizat jurnalişti, diplomaţi, activişti ai drepturilor omului, oficiali guvernamentali de rang înalt şi alte persoane, potrivit plângerii făcute la Tribunalul Districtual din San Francisco.

Facebook vrea ca NSO să nu mai poată accesa sau încerca să acceseze WhatsApp şi serviciile Facebook, solicitând şi despăgubiri a căror valoare nu a fost precizată.

Reprezentanţii NSO din Washington şi Tel Aviv nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

NSO s-ar fi folosit de o lacună a WhatsApp pentru a ataca cibernetic telefoane, provocând consternare la nivel internaţional când atacul a fost făcut public, în luna mai a acestui an.

La momentul respectiv, WhatsApp a anunţat că vulnerabilitatea a fost folosită pentru a ataca ”un număr selectat de utilizatori”, dar nu a oferit alte informaţii.

Softul NSO de atacare a telefoanelor a fost implicat anterior într-o serie de abuzuri ale drepturilor omului din America Latină şi Orientul Mijlociu, inclusiv într-un scandal de spionaj în Panama şi o încercare a a spiona un angajat al Amnesty International din Londra.

Citește totul despre:

#atac cibernetic #whatsapp

Comentarii

loading...