25.3 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSportZgonea: Soluţia în cazul TVR este convocarea BP reunite, după OUG

Zgonea: Soluţia în cazul TVR este convocarea BP reunite, după OUG

Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă care va permite, doar ca soluţie de urgenţă, birourilor reunite ale Parlamentului să aprobe conducerea TVR, dar numai dacă, vineri, nu va fi asigurat cvorum în plenul Parlamentului, a anunţat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

El a precizat că a avut şi o “discuţie politică” cu PNL şi a înţeles poziţia acestei formaţiuni, pe care o respectă, şi a susţinut că îşi doreşte cel mai mult ca, vineri, plenul să numească o conducere la TVR.

Citeşte şi: Şedinţa de Guvern, amânată de neînţelegerile din USL

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că soluţia în cazul TVR este convocarea Birourilor Permanente reunite, după publicarea ordonanţei privind TVR. Parlamentul se va reuni, vineri, la ora 12.00, în şedinţă de plen, pentru a vota conducerea TVR, au declarat, pentru Mediafax, surse politice.

“Acea ordonanţă, după ce e publicată în Monitorul Oficial, eu sunt obligat să convoc Birourile reunite care trebuie să aibă cvorum numai în partea de Senat, că la Cameră nu e nevoie, să fim 14 din 26 şi facem o nominalizare. Acea nominalizare pe care o facem este semnată de cei doi preşedinţi din Camera Deputaţilor şi Senat şi merge la Monitorul Oficial şi apare un director general interimar (la TVR – n.r.)”, a explicat Valeriu Zgonea.

El a arătat că după acest moment ordonanţa îşi va produce efectul şi va intra în dezbaterea Parlamentului.

Citeşte şi: Zgonea: Social-democraţii, supăraţi de la Legea minelor

“Eu sunt obligat ca parte a USL să găsim o soluţie de avarie pentru problema societăţii de televiziune şi a acelor mii de angajaţi care sunt acolo. Eu nu trebuie să găsesc o oportunitate politică, aici nu e vorba de o oportunitate politică, ci de o soluţie de avarie pentru nişte oameni care lucrează aici, şi aici nu există orgolii, eu nu pot să am orgoliu, să spun că nu accept ordonanţa de urgenţă care-mi salvează două mii şi ceva de oameni care vor primi salariile în ianuarie, că până la urmă nu este vorba despre cine punem noi acolo, e vorba de societatea care trebuie să fie funcţională”, a precizat Valeriu Zgonea.

Cele mai citite

Taylor Swift, comparată cu Madonna, Michael Jackson sau Beatles. Marius Moga: “Cred că este un fenomen”

Taylor Swift este un fenomen global și un adevărat titan în industria muzicală. Cu 14 premii Grammy la activ, dintre care patru pentru albumul...

Anunț al ANPC cu privirea la achiziționarea jucăriilor pentru copii

Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a transmis un mesaj important pe rețelele sociale, sâmbătă, subliniind necesitatea achiziționării jucăriilor...

Două organizații criminale care se ocupau cu introducerea ilegală de cetățeni chinezi în Spania au fost desființate

Europol a sprijinit Poliția Națională Spaniolă (Policía Nacional) în desființarea a două organizații criminale care au introdus ilegal sute de cetățeni chinezi folosind o...
Ultima oră
Pe aceeași temă