17.2 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSportVoturile pentru motiune, la vedere!

Voturile pentru motiune, la vedere!

Cristian Diaconescu a declarat ieri la Cluj ca exclude varianta de a deveni presedinte al PSD. El a mai spus ca la Biroul Permanent National de luni il va sustine pe Vasile Puscas pentru prima pozitie pe lista alegerilor europarlamentare.
Cristian Diaconescu nu se vede presedinte al PSD in nici un caz, nici macar acela de respingere a motiunii de cenzura pe care PSD o va depune. Mai mult, Diaconescu a precizat, ieri, ca actuala conducere poate fi schimbata doar in urma unui congres, si asta dupa ce va fi indeplinita procedura standard de declansare a acestuia. Purtatorul de cuvant al PSD a participat ieri la sedinta Comitetului Executiv Judetean Cluj. Vizita sa nu a fost anuntata presei.
"Nu ma intereseaza functia de presedinte, nu am luat absolut nici o decizie in acest sens. Este exclusa orice schimbare a actualei formule de conducere si va ramane asa in orice conditii, chiar daca motiunea de cenzura nu trece", a explicat Diaconescu. El a mai spus ca zvonurile lansate cu precadere in ultima vreme, potrivit carora el ar fi solutia "din umbra" pentru conducerea partidului, sunt pure intoxicatii.
Intrebat despre discutiile purtate cu membrii clujeni, Diaconescu a spus ca acestea au vizat probleme locale, dar si o informare privitoare la stabilirea listelor pentru alegerile europarlamentare. "Dupa parerea mea, Vasile Puscas ar trebui sa deschida aceasta lista si voi sustine aceasta varianta luni", a mai spus Diaconescu.
El a venit la Cluj la invitatia colegului sau de partid, Ioan Rus, si a participat la sedinta Comitetului Executiv Judetean la care au fost prezenti si primarii judetului Cluj. Temele discutate au vizat depunerea motiunii de cenzura, care, potrivit unor membri care au participat la sedinta, va avea ca subiect cei doi ani de guvernare, incluzand si perioada in care PD a participat la aceasta. Potrivit acelorasi surse, membrii PSD vor vota la vedere motiunea, aceasta fiind o metoda de a-i constrange pe toti sa o voteze. Aceleasi surse au precizat ca unul dintre scopurile motiunii, chiar daca aceasta nu va trece, este delimitarea PSD de guvernarea PNL.

Cele mai citite

Prins în flagrant în timp ce transporta o cantitate de  100 grame substanțe psihoactive

La data de 19.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Harghita au dispus reținerea pe...

ANAT și patronatele din turism solicită suplimentarea semnificativă a fondurilor pentru creditele IMM Invest+

Vineri 17 mai, la Ploiești, a avut loc o întâlnire care a marcat aniversarea de 30 de ani a Patronatului IMM, la care au...

Zelenski, îngrijorat de alegerile din SUA. “Unele mesaje ridică semne de întrebare”

Președintele Volodymyr Zelenski a declarat luni, într-un interviu acordat în exclusivitate la Kiev, pentru Reuters, că aliaților occidentali ai Ucrainei au nevoie de prea...
Ultima oră
Pe aceeași temă