24.8 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSportVoicu (PNL): Preda să se gândească mai degrabă cum se vor poziţiona...

Voicu (PNL): Preda să se gândească mai degrabă cum se vor poziţiona democrat-liberalii în opoziţie

Liberalul Mihai Voicu, purtătorul de cuvânt al PNL, apreciază că eurodeputatul Cristian Preda nu trebuie să se “roage” de PNL pentru a forma o majoritate cu PDL, ci, “mai degrabă”, ar trebui să se gândească cum se vor poziţiona democrat-liberalii în opoziţie, în viitorul mandat, potrivit Mediafax.

“Domnul Preda uită sau se face că uită câteva reguli democratice elementare. În acest moment, avem practic un guvern majoritar al PDL, chiar dacă mai are câţiva aliaţi şi acest guvern, în opinia majoritară a populaţiei, deocamdată exprimată doar în sondaje de opinie, are o performanţă proastă. În democraţii, partidele care dau guverne cu performanţă proastă trec în opoziţie”, a declarat Voicu.

El apreciază că europarlamentarul PDL nu ar trebui să se “roage” de PNL pentru a forma o majoritate parlamentară cu democrat-liberalii.

“Domnul Preda nu cred că trebuie să se roage de PNL să formeze o majoritate cu PDL, ci mai degrabă să se gândească cum se va poziţiona în opoziţie în viitorul mandat, care va începe mai devreme sau mai târziu. Să se gândească unde au greşit, ce membri ai partidului său ar trebui, poate, să părăsească scena politică, ar trebui să se preocupe de propriul partid decât de vecini, pentru că problema ţării este în propriul partid, şi anume proasta guvernare a ţării”, a mai spus Mihai Voicu.

Întrebat dacă liderul PNL, Crin Antonescu, greşeşte “din amnezie”, după cum apreciază Cristian Preda, atunci când a afirmat că doreşte să ajungă la guvernare “fără tot felul de succesori ai FSN”, “uitând” că PNL “are în pântec fosta Alianţă pentru România, adică din aripa conservatoare a fostului FSN”, Mihai Voicu a spus: “Amnezia este, mai degrabă, de partea domnului Preda, pentru că domnia sa uită că ApR a fost formată, este adevărat, iniţial, de un grup care a plecat de la PDSR, dar ea s-a constituit mai ales din oameni care nu făcuseră politică până atunci. Marea majoritate a celor care sunt în acest moment în PNL şi sunt veniţi din APR sunt oameni care înainte de această fuziune nu făcuseră parte din niciun partid politic, deci nici din PDSR”.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda afirmă, într-o postare pe blog, că PNL şi PDL ar putea forma împreună o majoritate coerentă, apreciind însă că liderul liberal Crin Antonescu greşete din vanitate şi amnezie când spune că nu va guverna cu nici o fracţiune a FSN.

El remarcă faptul că “amestecul de vanitate şi amnezie nu se manifestă, de altfel, doar atunci când e vorba despre soluţii de guvernare, ci a devenit o parte a stilului politic penelist”.

Cele mai citite

Mai mulți deținuți au fost uciși în Rusia, după ce luaseră ostatici din rândul gardienilor

Forțele de intervenție au ucis în Rusia mai mulți deținuți, care luaseră ostatici câțiva gardieni. Incidentul s-a produs la un centru de arest preventiv din...

O filială a Al-Qaida revendică responsabilitatea pentru atacul din Burkina

Gruparea Jama'a Nusrat ul-Islam wa al-Muslimin (JNIM), afiliată Al-Qaida, a revendicat responsabilitatea pentru un atac din 11 iunie, în urma căruia au fost uciși...

Selecţionatele Danemarcei şi Sloveniei au terminat la egalitate

Danemarca și Slovenia au terminat la egalitate, scor 1-1. Danezii au deschis scorul prin Christian Eriksen în minutul 17, dar slovenii au reușit să egaleze...
Ultima oră
Pe aceeași temă