Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Reluarea antrenamentelor din Liga 1, dificilă pentru 8 din cele 14 echipe

Reluarea pregătirii centralizate a jucătorilor din Liga I de fotbal la 15 mai se află în impas, 8 dintre cele 14 echipe neavând posibilitatea de a ţine fotbaliştii în cantonamente în bazele proprii sau cu circuit închis, aşa cum prevăd recomandările oficiale.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 08.05.2020 - 20:01

Cele 6 echipe din Liga I care dispun de baze sportive cu unităţi de cazare astfel încât fotbaliştii să rămână în cantonament pe toată perioada pregătirilor şi a desfăşurării campionatului sunt FCSB, Astra Giurgiu, CFR Cluj, Dinamo, Universitatea Craiova şi Gaz Metan Mediaş.

Celelalte 8 competitoare nu dispun de spaţii de cazare pentru fotbalişti şi staff-ul tehnic şi medical, Liga Profesionistă de Fotbal trimiţând o informare în acest sens către Ministerul Tineretului şi Sportului.

Totodată, cluburile din Liga I care nu beneficiază de spaţii de cazare în cadrul bazelor sportive reclamă faptul că închirierea altor centre de pregătire ar ridica foarte mult costurile lunare şi vor avea un impact negativ asupra bugetelor deja afectate de criza pandemiei de COVID-19.

Preşedintele grupării FC Viitorul, Gică Popescu, a anunţat că pentru a ţine jucătorii în cantonament în condiţiile stabilite de MTS, costurile ar fi de 100.000 de euro lunar.

În acest moment hotelul de la baza sportivă din Ovidiu a clubului Viitorul se află în construcţie.

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a informat Ministerul Tineretului şi Sportului, că nu toate cluburile din Liga I deţin spaţii de cazare în cadrul bazelor sportive, motiv pentru care se impune identificarea unor soluţii pentru acoperirea situaţiei, în cazul în care cluburile nu au posibilitatea de a-şi caza jucătorii în incinta bazei sportive.

Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii au emis în 4 aprilie ordinul nr. 549 care cuprinde o serie de recomandări pentru cluburile şi federaţiile care doresc să reia antrenamentele după 15 mai, când este aşteptată încheierea stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus. Printre condiţiile impuse de autorităţi pentru reluarea pregătirilor se află izolarea sportivilor în cadrul bazelor sportive, testarea lor pentru COVID-19, precum şi măsuri stricte de igienă şi dezinfecţie.

Comentarii

loading...