25 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSportVictor Ponta: Ungureanu a dat o veste proasta pentru noi toti. Doreste...

Victor Ponta: Ungureanu a dat o veste proasta pentru noi toti. Doreste sa fie primul ministru al partidului lui Dan Diaconescu, al PRM, al PNG si al partidului traseistilor

Liderul PSD, Victor Ponta, sustinut de USL la functia de premier, afirma ca premierul Mihai Razvan Ungureanu trebuie sa-si asume ca va fi premier din partea PDL, PP-DD, PNG, PRM si UDMR nu “sa se rusineze cu cei care-l voteaza”, potrivit Hotnews.

“Eu imi asum, sunt candidatul Uniunii Social Liberale, cu bune si rele, lucru pe care oamenii il vor analiza in alegeri, si daca ne vor vota voi fi, daca nu, nu”, a spus Ponta. “Ungureanu a dat o veste proasta pentru noi toti. Adica, domnia sa va dori sa fie primul ministru al partidului lui Dan Diaconescu si al partidului Romania Mare si al partidului domnului Oprea”, a mai declarat liderul PSD.

Premierul Ungureanu a declarat, luni seara, la TVR, ca ia in calul varianta de a fi premier si dupa alegerile din noiembrie.

Intrebat la TVR daca ia in calcul si varianta in care cei care vor castiga alegerile, in noiembrie, ii vor propune sa preia din nou functia de premier, Ungureanu a raspuns “evident ca da”, transmite Mediafax. “Nu ma gandesc ca in noiembrie lucrurile se inchid, pentru ca daca m-as gandi asa, ar trebui sa peticesc si nu sa construiesc. Eu am venit sa construiesc, nu sa peticesc”, a adaugat seful Guvernului. El a sustinut totodata ca nu a primit pana in prezent vreo propunere din partea PDL de a intra in acest partid si ca la acest moment nu si-a stabilit ca obiectiv sa intre intr-o formatiune politica in perspectiva viitoarelor alegeri, adaugand insa ca acest lucru va fi aflat “la momentul potrivit”.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a mai spus, la TVR, ca Guvernul are nevoie de opozitie in Parlament si doreste sa asigure un dialog cu reprezentanii acesteia, dar nu poate rezolva lucruri imposibile intr-o democratie atent reglata constitutional, precum schimbarea Robertei Anastase de la conducerea Camerei Deputatilor, a declarat premierul Ungureanu.

“In niciun caz lucruri imposibile, cum ar fi schimbarea doamnei Roberta Anastase din fruntea Camerei Deputatilor. Aceasta in care domnul Ponta garanteaza schimbarea Constitutiei in momentul in care se va putea. Dar eu nu cred ca se poate asa ceva. Cum se amesteca un Executiv in afacerile Legislativului? Astept sa imi arate felul in care poate sa faca un Executiv asta. Sunt convins ca presedintele Ponta stie ca este o chestiune imposibila aici. Ceea ce se poate face este un dialog continuu cu opozitia pe teme de interes transpartinic”, a adaugat Ungureanu.

Ce a spus  Victor Ponta  despre posibila reducerea CAS la angajati

Victor Ponta, a declarat, intr-un interviu pentru HotNews.ro, ca reducerea CAS-ului la angajat ar fi o politica gresita, precizand ca “daca vrei sa-l ajuti pe angajat reduci alte impozite”.

“E unul din cele 15 puncte pe care eu le-am propus la investirea guvernului Ungureanu. Aici, dl Ungureanu a facut o mica greseala ca nu-i de specialitate. Nu la angajat, la angajator se face aceasta reducere, pentru a ajuta angajatorul sa creeze noi locuri de munca. Asta-i scopul, in general, la politicile fiscale cand reduci CAS-ul. Nu-i nimic, invata lucrurile astea pe parcurs, la locul de munca. Marea problema e ca nu a spus cand”, a declarat Victor Ponta.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu declarase, luni seara, la postul national de televiziune, ca are in vedere o scadere a CAS-ului pentru angajat si “poate pentru angajator” intre 3 si 5 puncte procentuale. Victor Ponta sustine ca “Ungureanu a facut o mica greseala”, afirmand ca nu la angajat, ci la angajator ar trebui facuta aceasta reducere. “Marea problema e ca nu a spus cand”, a adaugat liderul PSD.

In mai 2011, Adriean Videanu, fost ministru al economiei, anunta ca reducerea CAS este posibila pana la 3,1% si ca aceasta va fi discutata la prima misiune a FMI in Romania. Videanu a precizat ca Guvernul lucreaza la reducerea contributiilor sociale, insa Guvernul Boc nu a luat o decizie in acest sens. Fostul premier Emil Boc a declarat, la randul sau, ca reducerea contributiilor sociale pentru angajatori va fi principala masura adoptata de Guvern atunci cand datele economice vor permite o astfel de relaxare fiscala.

Cele mai citite

Lotul lui Iordănescu pentru ultimele partide înainte de EURO

Selecţionerul Edward Iordănescu a anunţat un lot de 28 de jucători pentru meciurile amicale cu Bulgaria şi Liechtenstein, ultimele teste înaintea EURO 2024.Noutăţile lui...

Anunț despre starea de sănătate a lui Robert Fico. Cum se simte premierul Slovaciei

Starea de sănătate a premierului slovac Robert Fico este în uşoară ameliorare, a anunţat vineri spitalul unde este internat premierul, transmite AFP, care este...

Un diplomat al Ambasadei Rusiei la București, declarat persona non grata în România

Un diplomat din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost declarat, vineri, persona non grata pe teritoriul României, informează Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit MAE,...
Ultima oră
Pe aceeași temă