21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportUPDATE. Tăriceanu şi Chelaru, nume vehiculate pentru şefia Senatului

UPDATE. Tăriceanu şi Chelaru, nume vehiculate pentru şefia Senatului

UPDATE: Premierul Victor Ponta a declarat, marţi seară, la România TV, că nu exclude ca senatorul Călin Popescu Tăriceanu să fie să fie propus preşedinte al Senatului.

”Luni vom propune un senator care a candidat pe listele USL (pentru şefia Senatului — n.r.) pentru că aşa au votat oamenii. Care este acel senator nu ştiu să vă spun acum”, a comentat premierul într-o intervenţie telefonică la România TV.

Întrebat dacă varianta Tăriceanu pentru preşedinţia Senatului este exclusă, Ponta a replicat: “Nu, nu este exclusă. Toţi cei care au candidat pe lista USL din punctul meu de vedere pot ocupa funcţia de preşedinte al Senatului dacă domnul Antonescu îşi va da demisia, că deocamdată nu şi-a dat-o în mod formal”.

După demisia lui Crin Antonescu, Călin Popescu Tăriceanu şi Ioan Chelaru sunt numele vehiculate pentru funcţia de preşedinte al Senatului. O altă variantă vehiculată este respectarea acordului iniţial cu PC, în care postul revenea conservatorilor, informează Mediafax.

În timp ce în sala de plen se desfăşura, marţi, votul pentru noua formulă de Guvern, Tăriceanu a fost prezent pentru un sfert de oră în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, unde se aflau mai mulţi lideri PSD.

Întrebat la ieşire dacă ar accepta postul de preşedinte al Senatului, Tăriceanu a refuzat orice comentariu.

Surse social-democrate au declarat că PSD ar putea decide să aloce funcţia de preşedinte al Senatului lui Călin Popescu Tăriceanu, dar decizia este una politică şi va fi luată în cadrul partidului. Voci din PSD susţin pe de altă parte ca funcţia să revină partidului.

Un alt nume vehiculat pentru funcţia de preşedinte al Senatului este cel al social-democratului Ioan Chelaru.

De asemenea, este vehiculată varianta privind respectarea acordului iniţial cu PC, în care funcţia de preşedinte al Senatului revenea conservatorilor.

Surse parlamentare susţin că cel mai probabil luni va fi convocat Biroul Permanent al Senatului pentru a se demara procedurile pentru desemnarea noului preşedinte al acestei Camere.

Citeşte şi: Crin Antonescu a DEMISIONAT de la şefia Senatului

Liderul PNL Crin Antonescu a anunţat, marţi, în plenul Parlamentului că demisionează din funcţia de preşedinte al Senatului. Decizia a venit după ce acesta i-a cerut primului ministru Victor Ponta să demisioneze împreună din funcţiile pe care le-au obţinut cu ajutorul USL.

Cele mai citite

Accident suspect în apele teritoriale românești. O navă dinspre Ucraina a ciocnit un alt vas dar și-a continuat drumul până în Bulgaria

O navă care plecase din Ucraina, purtând pavilionul Insulelor Comore, a ciocnit un vas sub pavilionul Tanzaniei, în apele teritoriale românești, în dreptul orașului...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă