24.2 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSportUPDATE: Ilie Morega demisionează din UNPR, iar deputatul Nicolae Jolţa din PNL

UPDATE: Ilie Morega demisionează din UNPR, iar deputatul Nicolae Jolţa din PNL

UPDATE:  Deputatul Dan Ilie Morega a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că a demisionat din funcţia de preşedinte al organizaţiei UNPR Gorj şi din partid pentru că şi-a dat seama că nu poate performa, întrucât filiala nu creşte în sondaje şi nu are loc un transfer de credibilitate de la el la partid.

“Ca om, în viaţă, am performat la nivel naţional, am codus instituţii publice, unităţi economice care au ieşit întotdeuna pe locul întâi. În politică, la fel: am fost la liberali şase ani, i-am luat de la 6-7% şi i-am dus la 19,85% la prezidenţiale. Aici (la UNPR Gorj, n.r.) am venit cu toată dragostea, am consolidat organizaţia. Mi-am dat seama, ca unul aflat în primele trei locuri în sondaje, că nu pot performa. Nu are loc un transfer de credibilitate de la mine la partid” a spus Morega.

El a menţionat că nu doreşte să iasă “compromis”, la sfârşitul carierei.

“Nu doresc ca, aproape de sfârştiul carierei mele, să ies compromis ca rezultat”, a adăugat Morega.

El a spus că, în consecinţă, a decis să demisioneze din funcţia de preşedinte al UNPR Gorj, dar şi din partid, urmând să îşi desfăşoare activitatea ca deputat independent, neafiliat politic.

Morega a precizat că, deocamdată, nu se va înscrie într-un alt partid politic.

“Voi vota numai legile care sunt în folosul poporului şi al gorjenilor”, a spus Morega.

 

UPDATE: Nicolae Jolţa va activa în continuare în grupul parlamentar al PDL.

 

Deputatul Ilie Morega demisionează din UNPR, iar deputatul Nicolae Jolţa din PNL, relatează Mediafax.

Demisiile celor doi deputaţi din grupurile parlamentare respective, ca şi demisia deputatului PNL Adriana Săftoiu din Parlament figurează pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

În 17 noiembrie 2011, Dan Ilie Morega a fost numit de conducerea UNPR ca preşedinte al organiziaţiei judeţene Gorj.

Până în vara anului 2010, Morega a fost preşedintele PNL Gorj şi înlocuit ca urmare a unui scandal legat de banii pentru partid. În 10 noeimbrie 2011, deputatul Dan Ilie Morega a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei în dosarul în care a fost judecat pentru sponsorizări nelegale şi obţineri de foloase pentru Partidul Naţional Liberal, în perioada în care a fost preşedintele filialei Gorj.

Pe de altă parte, Paul Păcuraru, fostul ministru liberal al Muncii, şi Dan Ilie Morega au fost achitaţi, în 19 decembrie 2011, de către Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în procesul în care erau acuzaţi de fapte corupţie, decizia fiind definitivă.

Dan Ilie Morega a mai fost membru al ApR, PDSR, PNL Câmpeanu şi PRM.

Nicolae Jolţa era membru PNL, ales deputat într-un colegiu uninominal din Bihor.

Deputatul PNL Adriana Săftoiu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că şi-a depus la Secretariatul General al Camerei Deputaţilor demisia din postul de deputat, ea precizând că va rămâne în PNL şi că, deocamdată, nu ştie dacă va mai candida pentru un nou mandat.

Cele mai citite

Care este valoarea lunară a celor 4,74 de milioane de pensionari și care este cea mai mică pensie

Un număr de 4.747.604 de pensionari era înregistrat în mai 2024 în România, cu 670 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...

Aurelian Pavelescu și-a anunțat candidatura la președinție

Preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), Aurelian Pavelescu, şi-a anunţat sâmbătă candidatura la alegerile prezidenţiale din acest an. Acesta a arătat că va candida...

Care este valoarea lunară a celor 4,74 de milioane de pensionari și care este cea mai mică pensie

Un număr de 4.747.604 de pensionari era înregistrat în mai 2024 în România, cu 670 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...
Ultima oră
Pe aceeași temă