18 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportUn clujean ar putea fi numit în fruntea Ministerului de Interne

Un clujean ar putea fi numit în fruntea Ministerului de Interne

Demisia fostului ministru al Administraţiei şi Internelor, Radu Stroe, şi a secretarului de stat Cătălin Chiper, în urma accidentului aviatic din Munţii Apuseni ar putea propulsa o echipă din Cluj la conducerea acestui minister.

Până acum, presa a vehiculat pentru postul de ministru numele actualului ministru-delegat pentru Diaspora, Cristian David, cel al liderului deputaţilor liberali, George Scutaru, sau cel al fostului ministru PDL al Apărării, Mihai Stânişoară, care a dezertat la PNL.

Însă în ultimele zile senatorul clujean Marius Nicoară pare să se profileze drept favorit pentru postul de ministru al Administraţiei şi Internelor. Senatorul clujean a mai refuzat acest post în trecut şi a preferat să rămână preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. Acum, însă, el ar putea să îşi păstreze mandatul de senator şi să preia concomitent portofoliul de ministru.

Marius Nicoară ar putea fi recompensat în acest mod pentru pasul lateral făcut în PNL Cluj, unde a cedat conducerea filialei judeţene preşedintelui Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu. În plus, prin numirea lui Marius Nicoară, PNL ar putea să îşi întărească poziţiile politice în Transilvania, în contextul în care alegerile din anul 2012 i-au propulsat pe liberali în poziţia de cea mai importantă forţă politică din regiune, în dauna PDL, care a reuşit, însă să îşi păstreze fiefurile din Cluj-Napoca, Alba Iulia, Arad, Târgu-Mureş şi Braşov.

”Nu pot să comentez în nici un fel această informaţie”, a spus senatorul clujean.

De asemenea, un alt clujean ar putea fi numit în postul de secretar de stat din cadrul Ministerul Administraţiei şi Internelor. Este vorba de consilierul judeţean Mihai Seplecan. Acesta se bucură de sprijinul viitorilor săi naşi, cuplul format din ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, şi Rareş Mănescu, primar de sector din Bucureşti.

Mihai Seplecan ar urma să fie răsplătit pentru că, la alegerile parlamentare din 2012, a cedat colegiul de deputat în care fusese desemnat drept candidat în favoarea lui Radu Zlati, fost consilier al lui Crin Antonescu. Apoi, Mihai Seplecan a acceptat fără să facă vâlvă desemnarea lui Horea Uioreanu în postul de preşedinte interimar al PNL Cluj, în contextul în care avea toate şansele să îl învingă în competiţia internă din partid pe actualul preşedinte al Consiliului Judeţean.

În schimb, Crin Antonescu i-a promis lui Mihai Seplecan că va candida în colegiul de deputat rămas liber prin condamnarea la închisoare a lui Gigi Becali, însă liderul liberal nu îşi poate ţine deocamdată promisiunea pentru că nimeni nu ştie când vor fi organizate alegeri parţiale anticipate pentru alegerea unor noi parlamentari în colegiile vacante. Astfel că Mihai Seplecan ar putea fi răsplătit cu un post de secretar de stat, care ar avea şi avantajul că el ar fi ţinut departe de frământările din interiorul PNL Cluj.

În ciuda tinereţii sale, Mihai Seplecan este temut de adversarii săi politici, pentru că se bucură de o mare popularitate printre primarii clujeni, în contextul în care a fost unul dintre cei mai activi consilieri judeţeni.

Contactat telefonic, el a declarat că ”PNL Cluj merită să fie reprezentat în Guvern la nivel de ministru şi la nivel de secretar de stat. PNL Cluj nu a primit nimic după îndepărtarea din Guvern a domnului profesor Andrei Marga, care a părăsit postul de ministru de Externe, apoi şi pe cel de director al Institutului Cultural Român. Performanţele electorale ale PNL Cluj ne îndreptăţesc să sperăm că meritele liberalilor clujeni vor fi recunoscute de domnul Crin Antonescu. La nivel politic, PNL Cluj are doi vicepreşedinţi la nivel naţional, pe Horea Uioreanu şi Norica Nicolai, şi este timpul ca liberalii clujeni să gireze şi posturi executive”.

 

Cele mai citite

Mesaje de Florii 2024 // Cele mai frumoase urări pe care le puteți face sărbătoriților

Mesaje de Florii 2024// Duminica Floriilor este celebrată cu o săptămână înainte de Paște, adică pe 28 aprilie, și este un prilej de sărbătoare...

Mesaje de Florii 2024 // Cele mai frumoase urări pe care le puteți face sărbătoriților

Mesaje de Florii 2024// Duminica Floriilor este celebrată cu o săptămână înainte de Paște, adică pe 28 aprilie, și este un prilej de sărbătoare...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă