23.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSportUdrea, dezamăgită că Băsescu nu vede o femeie şef al PDL sau...

Udrea, dezamăgită că Băsescu nu vede o femeie şef al PDL sau de stat

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, s-a declarat surprinsă şi „decepţionată” de afirmaţia lui Traian Băsescu potrivit căreia nu crede că o femeie ar avea şanse să câştige şefia PDL sau Preşedinţia României. „Sunt convinsă că multe din aceste femei ar face treabă mult mai bună ca mulţi bărbaţi în fruntea partidului. M-a surprins faptul că cel mai mare susţinător al femeilor în politică, dl. Traian Băsescu, un bărbat căruia multe femei, cel puţin cele din PDL, îi datorează ascensiunea şi cariera şi funcţiile pe care le ocupă- suntem atâtea femei în funcţie extrem de importante din partea PDL, al treilea om în stat, Roberta Anastase, Anca Boagiu, ministru, eu ministru, Sulfina Barbu, Monica Ridzi – nu ne-a dat şanse la funcţia de preşedinte a partidului, la cele mai înalte funcţii în stat şi asta sigur este un motiv de decepţie aşa pentru noi femeile, pentru că ne gândeam totuşi că cel care te ajută atât de mult în carieră chiar crede că poţi merge mai sus”, a comentat Udrea la B1TV afirmaţia preşedintelui de duminică. Potrivit NewsIn, ea a amintit însă că a anunţat mai demult că nu doreşte să candideze nici la preşedinţia PDL, şi nici pentru Preşedinţia României.

Preşedintele Traian Băsescu aprecia că Elena Udrea este unul dintre cei mai buni politicieni ai PDL, însă susţine că pentru funcţia de premier, preşedinte de partid sau şef al statului este nevoie, pe lângă inteligenţă şi abilitate, de experienţă de viaţă. „Exclud un candidat femeie şi la preşedinţia partidului şi la preşedinţia României, nu exclud candidatura, exclud şansa de a câştiga”, a precizat Traian Băsescu într-o emisiune difuzată duminică la Pro Tv, vorbind despre potenţiali candidaţi la şefia statului, dar şi a PDL. Întrebat dacă se referă la Elena Udrea când vorbeşte despre şansa femeilor de a conduce PDL sau România, Băsescu a spus că este vorba şi de politicieni precum Sulfina Barbu sau Roberta Anastase.

Cât priveşte o eventuală susţinere pentru ca Elena Urdea să conducă Guvernul, Băsescu s-a arătat categoric împotrivă. „Nu, şi o să vă spun de ce. Vă aduceţi aminte că eu am fost promotorul în partid a promovării tinerilor. Am ajuns între timp la o concluzie, este extraordinar de bine să promovezi tineri, dar trebuie să fii foarte atent unde îi ajuţi să ajungă atunci când poţi să îi ajuţi, pentru că funcţiile înalte gen prim-ministru, preşedinte, dincolo de forţă, mai impun, implică o experienţă de viaţă”, a explicat şeful statului. „Nu e suficient să fii inteligent, şi aici v-o descriu pe doamna Udrea: inteligent, ambiţios, capabil de negociere, extrem de rezistent în bătălia politică, deci aş spune la vârsta dânsei, 36-37 de ani, unul din cele mai bune produse ale politicii PDL în ultimii ani, dar de aici până la funcţia de pirm-ministru sau preşedinte de partid e cale lungă, sunt funcţii care necesită experienţă de viaţă”, a subliniat Traian Băsescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă