19.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSportToată legislaţia României a fost una ELECTORALĂ şi a încurajat NEMUNCA -...

Toată legislaţia României a fost una ELECTORALĂ şi a încurajat NEMUNCA – Florea (PDL)

Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea afirmă că toată legislaţia României a una electorală, prin care s-a cumpărat un vot ieftin pe bere, pe minciuni, pe demagogie, pe promisiuni” şi au fost încurajate nemunca şi “indemnizaţii la naştere pentru familii care nu sunt capabile să educe un copil”, potrivit Mediafax.

Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea, care este şi primar al municipiului Târgu Mureş, a declarat, luni, că astfel au fost încurajate lipsa de educaţie, nemunca şi “indemnizaţii la naştere pentru familii care nu sunt capabile să educe un copil”. El a spus că acest fapt i-a aruncat pe acei copii “în criminalitate” şi că el i-ar lua de la familiile lor dacă acestea nu sunt capabile să aibă grijă de ei.

“Nu e normal să fie o ţară absentă în ceea ce înseamnă a crea copii doar în scop de a obţine nişte bani şi a-i arunca în criminalitate, a-i arunca în România mizeră sau la periferia societăţii. Pentru că ţi-e frică să adopţi legi dure într-un moment dificil al României. (…) Eu aş condiţiona foarte clar acest lucru: aş lăsa indemnizaţia de naştere doar la cei care să demonstreze că pot să îngrijească un copil. Dacă nu, cu toată fermitatea, aceşti copii să le fie luaţi de societate, educaţi, civilizaţi, ca măcar ei să nu ajungă cum sunt părinţii lor – pentru că este o practică în România, nu este o întâmplare, este o practică a ţine copiii în acest nivel, a-i trimite în cerşetorie şi, una peste alta, la toţi încurajată nemunca”, a spus Florea.

El a afirmat că trăim într-o ţară care obligă autorităţile locale şi pe toată lumea “să promoveze tot felul de ajutoare, ajutoare la orice”.

“Până la urmă vom da şi ajutoare pentru masticaţie sau ajutoare pentru o digestie uşurată”, a spus Florea.

El a adăugat că poate spune acelaşi lucru în legătură cu o mulţime de alte legi sau fenomene prin care România a fost “jefuită” şi, odată cu ea, şi autorităţile locale.

“Nu mi-e indiferent cum alţii încurajează, în zonele sărace ale României, mai ales în sud şi Moldova, numai de dragul de a-şi obţine un vot, încurajează acest comportament sau această reprezentare educaţională şi culturală a poporului român, de neimaginat într-o Europă. (…) Vă dau zeci de legi care au distrus România, zeci de legi la care s-a luat poziţie prin Asociaţia Municipiilor din România şi datorită interpretării avocăţeşti, cu scopul de a trage foloase, România a fost jefuită – şi autorităţile locale. Vă dau exemple: legea termiei, legea retrocedărilor, legea gazelor, legea prin care s-au vândut întreprinderile României în scop imobiliar, cu toate că am cerut ca terenurile să nu fie vândute în cazul în care nu-şi respectă condiţiile de la privatizare. Care legi mai sunt schiloade? Legea alegerilor, până şi banala lege a câinilor vagabonzi. Legea prostituţiei, legea încurajării nemuncii, tot ce vrei au distrus”, a spus Florea.

Întrebat dacă va iniţia modificarea legilor amintite, în cazul în care va ajunge în Parlament, Florea a spus că nu vrea să dea o conotaţie electorală celor declarate, însă intenţionează ca “şi pe dracu să-l disloce de la locul lui, dacă trebuie modificat”.

Cele mai citite

Primar din Buzău și mai mulți funcționari, cercetați penal pentru fals în înscrisuri oficiale

Vasile Săcuiu, primarul PSD al comunei Scorțoasa din județul Buzău, este în centrul unei anchete penale alături de mai multe persoane din cadrul...

Primar din Buzău și mai mulți funcționari, cercetați penal pentru fals în înscrisuri oficiale

Vasile Săcuiu, primarul PSD al comunei Scorțoasa din județul Buzău, este în centrul unei anchete penale alături de mai multe persoane din cadrul...

Ciolacu anunță că se modifică plafonul de la care se impozitează pensiile

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat, luni, că de la 1 septembrie, odată cu recalcularea pensiilor, se va modifica şi plafonul peste...
Ultima oră
Pe aceeași temă