26.9 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSportTeodor Atanasiu, în vizorul DNA Cluj privind referendumul: NU ÎMI ASUM ÎNVINUIRILE

Teodor Atanasiu, în vizorul DNA Cluj privind referendumul: NU ÎMI ASUM ÎNVINUIRILE

Fostul ministru al Apararii, Teodor Atanasiu, audiat joi la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Cluj pentru posibile fraude la referendum, a declarat ca nu isi asuma acuzatiile ce i se aduc.

Citeşte şi: Teodor Atanasiu şi fiul lui Dobriţoiu, vizaţi într-un dosar al DNA Cluj în legătură cu referendumul

“Am fost chemat in calitate de presedinte al PNL Alba. Am fost audiat in calitate de invinuit. Am declarat ca nu imi asum aceste invinuri. Sunt acuzat ca am folosit mijloace banesti si autoturisme pentru a aduce oameni la vot pentru a inflenta referendumul”, a declarat Atanasiu la iesirea din sediul DNA Cluj.

_ _ _

Preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, şi fiul ministrului Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, sunt vizaţi într-un dosar al DNA Cluj, în legătură cu referendumul, potrivit unor surse judiciare.

Sursele citate au precizat că procurorii DNA de la Serviciul Teritorial Cluj fac acte de urmărire penală într-un dosar privind posibile fraude electorale la referendum, în cauză fiind vizaţi şi Teodor Atanasiu şi Dumitru Samson.

La ora transmiterii acestei ştiri, Teodor Atanasiu este audiat la sediul DNA Cluj în legătură cu posibile fraude electorale la referendumul din 29 iulie, au declarat pentru Mediafax surse apropiate anchetei.

Sursele citate nu au precizat dacă Atanasiu are calitate de martor sau de învinuit, pe motiv că ancheta procurorilor DNA este la început.

Potrivit acestora, Atanasiu ar fi participat la stimularea prezenţei la vot în timpul referendumului.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al PNL Alba, Angelica Mocan, a declarat, joi, corespondentului Mediafax că a auzit despre aceste audieri, însă nu poate oferi mai multe detalii, precizând că organizaţia va prezenta un punct de vedere public în cursul zilei.

 

Cele mai citite

Premierul Ciolacu le-a oferit autografe copiilor, la Palatul Victoria

Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent, în ziua de sâmbătă, 1 iunie 2024, la Palatul Victoria, unde le-a oferit autografe copiilor și s-a fotografiat...

Arhiepiscopia Romano-Catolică organizează o procesiune care celebrează Taina Sfintei Euharistii

Arhiepiscopia Romano - Catolică de București organizează, în ziua de duminică, 2 iunie 2024, o procesiune cu ocazia Solemnității „Trupul și Sângele Domnului”, care...

Maia Sandu a numit un nou procuror general al Republicii Moldova. Ion Munteanu a câștigat un concurs la care a avut doi contracandidați

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a numit pe Ion Munteanu în funcția de procuror general al Republicii Moldova. Ion Munteanu a obținut această funcție în...
Ultima oră
Pe aceeași temă