28.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiSorana Cîrstea, în semifinalele de la Birmingham

Sorana Cîrstea, în semifinalele de la Birmingham

Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinalele turneului WTA 250 pe iarbă de la Birmingham (Anglia), dotat cu premii totale de 251.750 de dolari, după ce a învins-o pe croata Donna Vekic cu 5-7, 6-3, 6-4.

Cîrstea (32 ani, 36 WTA), a şasea favorită, s-a impus după două ore şi jumătate, în care a reuşit 5 aşi, dar a comis şi 11 duble greşeli, al fel ca adversara sa.

Românca a avut un procentaj superior la punctele realizate cu al doilea serviciu.

Cîrstea are acum 3-2 în meciurile directe cu Vekic (25 ani, 92 WTA), pe care a mai învins-o în 2015, în optimi la Contrexeville, cu 6-7 (4), 7-5, 6-4, şi în acelaşi an în calificări la US Open, cu 7-6 (4), 2-6, 6-4. Vekic a câştigat primul ei meci direct cu Cîrstea chiar la Birmingham, în 2013, în sferturi, cu 6-2, 6-1. A doua ei victorie a venit în 2017, la Biel, cu 6-4, 6-1, în primul tur.

Sorana Cîrstea şi-a asigurat un cec de 11.000 de dolari şi 110 puncte WTA, iar următoarea sa adversară va fi Daiana Iastremska (Ucraina) sau Shuai Zhang (China/N.8).

Tot astăzi, Simona Halep o va înfrunta în sferturi la simplu pe Katie Boulter (Marea Britanie), iar Monica Niculescu şi Gabriela Ruse vor juca în sferturile probei de dublu contra principalelor favorite, Elise Mertens (Belgia)/Shuai Zhang (China).

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Care este valoarea lunară a celor 4,74 de milioane de pensionari și care este cea mai mică pensie

Un număr de 4.747.604 de pensionari era înregistrat în mai 2024 în România, cu 670 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...

Maia Morgenstern, evreică din România, le urează “Sărbători fericite” prietenilor musulmani

Actrița Maia Morgenstern, evreică din România, le urează "Sărbători fericite" musulmanilor, în ziua în care, pentru musulmani, începe "Sărbătoarea Sacrificiului". "Eid Mubarak! Sărbători fericite tuturor...

Donald Trump a participat la o slujbă religioasă, alături de persoanele de culoare

În weekend, Donald Trump, împreună cu o serie de republicani, a participat la o slujbă religioasă într-o biserică din Detroit, cu enoriași de culoare. ...
Ultima oră
Pe aceeași temă