26.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiIrina Begu, în semifinale, la turneul WTA de la Adelade

Irina Begu, în semifinale, la turneul WTA de la Adelade

Irina Begu s-a calificat în semifinalele turneului Adelaide International 1 (WTA 500), dotat cu premii totale de 826.837 de dolari americani, după ce a trecut de rusoaica Veronika Kudermetova cu 7-5, 6-4.

Begu (32 ani, 34 WTA) a obţinut victoria după mai bine de două ore (2 h 09 min) în faţa adversarei sale (25 ani, 9 WTA).

Kudermetova a început mai bine şi a condus cu 3-0 în primul set, dar Begu a revenit şi a egalat, 4-4, reuşind să se impună cu 7-5.

Actul secund a fost echilibrat, dar un al doilea break realizat de Irina la 4-4 a făcut în cele din urmă diferenţa, românca încheind cu un as.

Kudermetova (25 ani, 9 WTA) câştigase singura confruntare anterioară, în 2019, în primul tur la Shenzhen, cu 3-6, 6-1, 7-6 (5).

Begu şi-a asigurat un cec de 43.323 de dolari şi 185 de puncte WTA, urmând să joace în semifinale cu belarusa Arina Sabalenka, victorioasă cu 6-3, 7-5 în faţa cehoaicei Marketa Vondrousova.

Singurul meci direct dintre Begu şi Sabalenka s-a încheiat cu victoria româncei, cu 6-4, 6-4, anul trecut, în turul al doilea la Miami.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

AUR și-a ales candidatul pentru funcția de președinte al României

Consiliul Naţional de Conducere al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) a decis astăzi, cu unanimitate de voturi, ca preşedintele partidului, George Simion, să fie...

Semnal de alarmă pentru Generația X privind incidența cancerului

Curbă tot mai abruptă în statisticile privind diagnosticarea cancerului. Este cea a generației X: ei sunt cei mai afectați de cancer. În rândul celor...

Edward Iordănescu spune că echipa națională este pregătită pentru EURO 2024. “Am convingerea că suntem gata de luptă!”

Edward Iordănescu, selecționerul "tricolorilor", a transmis că echipa este pregătită pentru meciul de debut și pentru Campionatul European. România va întâlni echipa Ucrainei, luni, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă