23 C
București
duminică, 4 iunie 2023
AcasăInternaționalMarea tenismenă Martina Navratilova a fost diagnosticată cu cancer la gât și...

Marea tenismenă Martina Navratilova a fost diagnosticată cu cancer la gât și la sân

Marea jucătoare de tenis Martina Navratilova a fost diagnosticată cu cancer la gât și la sân în stadiul unu, a anunțat agentul ei pentru CNN într-un e-mail.

„Această dublă lovitură este gravă, dar încă se poate rezolva”, a spus femeia în vârstă de 66 de ani într-o declarație pe site-ul Asociației feminine de tenis (WTA).

„Sper să am un rezultat favorabil. O să fie greu pentru o vreme, dar voi lupta,” a spus aceasta.

Navratilova, care a câștigat 59 de titluri de Grand Slam în cariera sa, s-a luptat deja cu cancerul la sân în 2010.

Agentul lui Navratilova, Mary Greenham, a declarat că legenda tenisului a descoperit un ganglion limfatic mărit în gât în timpul finalei WTA de la Fort Worth, Texas, care a avut loc între 31 octombrie și 7 noiembrie.

I s-a făcut o biopsie, iar ulterior a fost diagnosticată cu cancer la gât în stadiul unu, a declarat agentul ei. În timp ce Navratilova era supusă unor teste la gât, agentul ei a spus că i s-a găsit o formă suspectă la sân, care ulterior a fost diagnosticată ca fiind cancer.

Greenham a spus că ambele cancere se aflau în stadii incipiente, cu rezultate foarte bune.

Navratilova s-a bucurat de o lungă carieră în care a câștigat 18 titluri de Grand Slam la simplu, 31 de titluri de Grand Slam la dublu și 10 titluri de Grand Slam la dublu mixt. Ea deține în continuare recordul all-time al circuitului WTA, cu 167 de titluri.

După ce s-a retras de la simplu în 1994, la vârsta de 38 de ani, a continuat să joace la dublu – și să câștige titluri – până la 40 de ani.

Ea a rămas implicată în sport ca antrenoare, prezentatoare și ambasadoare a circuitului WTA, subliniind importanța controalelor preventive pentru combaterea unor boli specifice, cum ar fi cancerul de sân.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

România, printre statele UE care plătesc cel mai prost profesorii. Sub 10.000 de euro pe an

Salariile de bază anuale pentru debutanți pornesc ( aprox.) de la 4 000 EUR și ajung la 92 000 EUR, în funcție de țară....

Un student din Cluj-Napoca a inventat o nouă metodă de a încărca telefonul

Un student din Cluj-Napoca a inventat pantofii cu ajutorul cărora se poate încărca un telefon mobil în timpul mersului. Tânărul a reușit să integreze...

Ministrul Aurescu a reprezentat România în Turcia la ceremonia de reconfirmare a lui Erdogan

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a reprezentat România în Turcia, la ceremonia de reconfirmare a lui Erdogan ca președinte al Turciei. "Participarea ministrului român al...
Ultima oră
Pe aceeași temă