13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportSurse: Sevil Shhaideh a convocat miniștrii la o ședință informală de Guvern,...

Surse: Sevil Shhaideh a convocat miniștrii la o ședință informală de Guvern, în cursul zilei de vineri

Vicepremierul Sevil Shhaideh, care în perioada deplasării lui Sorin Grindeanu are atribuții de premier, a convocat, vineri, miniștrii la o ședință informală de Guvern, pe tema bugetului, potrivit unor surse oficiale, citate de Agerpres.

Potrivit surselor citate, ședința va avea loc începând cu ora 15.00.

Vicepremierul Sevil Shhaideh va îndeplini, până luni, atribuții de premier, ca urmare a vizitei șefului Executivului, Sorin Grindeanu, în Statele Unite, unde va participa la ceremonia de învestire a lui Donald Trump ca președinte al Statelor Unite.

Astfel, „în perioada 18-22 ianuarie 2017, doamna Sevil Shhaideh, viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene, exercită atribuţiile prim-ministrului privind conducerea operativă a activităţii Guvernului României”, potrivit unei decizii publicate, marţi, în Monitorul Oficial.

Ceremonia de învestire a lui Donald Trump va avea loc vineri, pe 20 ianuarie.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a afirmat, luni seară, că invitaţia la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA a venit de la Comitetul de organizare. El nu a menţionat în ce calitate a primit invitaţia şi a ironizat precizările Administraţiei Prezidenţiale pe acest subiect, spunând că el totuşi “se încăpăţânează” să meargă.

Alături de Liviu Dragnea va merge şi premierul Sorin Grindeanu.

Preşedinţia a precizat, luni, că practica Statelor Unite la ceremonia de inaugurare a preşedinţilor prevede că alte ţări sunt reprezentate doar la nivel de ambasador, nefiind invitaţi şefi de stat sau de Guvern, motiv pentru care România va fi reprezentată de către ambasadorul român la Washington, George Maior.

 

Cele mai citite

O mașină a luat foc pe A1 București-Pitești

Un autoturism a luat foc sâmbătă la km 34 al A1 Bucureşti-Piteşti, pe sensul de mers spre capitală, informează ISU Giurgiu, potrivit agerpres.ro. "Conducătorul auto...

Floriile 2024, duminica dinainte de Paște. De ce se sfințesc ramurile de salcie

Floriile, duminica dinaintea Paștelui, reprezintă un moment de profundă semnificație în calendarul creștin. În această zi, creștinii marchează Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, un eveniment...

Kremlinul spune că legăturile dintre Moscova și Beijing vor continua

Kremlinul a ignorat o călătorie în China a secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul căreia acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la...
Ultima oră
Pe aceeași temă