16.3 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportSURPRIZA lui Victor Ponta: Vezi care este TRANSFERUL pe care îl face...

SURPRIZA lui Victor Ponta: Vezi care este TRANSFERUL pe care îl face în echipa GUVERNULUI

UPDATE: Premierul Victor Ponta a scris pe blogul personal care este transferul-surpriză pe care l-a anunţat cu surle şi trâmbiţe: Cristian Botan, tânărul care a lansat un site de recrutare în administraţie, va face parte din echipa Executivului.

“Pentru început, vom prelua site-ul său ca pagină oficială de anunţuri privind posturile publice (…) Românii trebuie să afle direct de la mine despre cine este vorba. Tocmai de aceea, am decis să vă spun, încă de astăzi, că săptamâna viitoare pregătim un «transfer surpriză». De mâine (marţi – n, red.) ni se va alătura, la nivelul echipei din Guvern, o persoană care, sunt convins, va atrage atenţia multora dintre voi.

Ulterior, vom veni cu o dezvoltare interesantă şi pe zonă legislativă. Iar Cristian Botan, tânărul despre care v-am vorbit, va face parte din echipa care va avea această misiune! Aşa cum v-am spus, sunt convins că va atrage atenţia şi va va inspiră pe mulţi dintre voi”, a explicat Victor Ponta.

Citeşte şi Surpriza lui Ponta: Cristian Botan, tânărul care a lansat un site de recrutare în administraţie

_ _ _ _

Premierul Victor Ponta a declarat, în weekend, că luni va anunţa o surpriză în Guvern, cu doar o săptămână înainte de alegerile parlamentare din 9 decembrie.

“Surpriză: O nouă numire în echipă Guvernului! Românii trebuie să afle direct de la mine despre cine este vorba. Tocmai de aceea, am decis să va spun încă de astăzi (duminică – n. red.) că săptămâna viitoare pregătim un ‘transfer surpriză’. De mâine ni se va alătura, la nivelul echipei din Guvern, o persoană care, sunt convins, va atrage atenţia multora dintre voi. Despre cine este vorba şi ce proiecte pregătim împreună veţi află, mâine (luni – n. red.), tot aici”, scrie Victor Ponta pe blogul personal.

Reacţiile la transferul-surpriză care va fi annţat luni în sânul Guvernului nu au întârziat să apară. Astfel, consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu şi fostul ministru al Culturii, pedelistul Theodor Paleologu, îl critică pe Ponta pentru mutarea pe care o face cu o sută de metri înainte de alegeri.

Citeşte şi Sebastian Lăzăroiu, despre surpriza din Guvern anunţată de Ponta: Cineva a vrut să fie ministru o săptămână. Cine să fie? Adrian Năstase, Andreea Marin, Cabral?

“Premierul anunţă o surpriză în guvern. Guvern care mai are o săptămână de stat. Cineva a vrut să fie ministru o săptămână. Cine să fie? Adrian Năstase, Andreea Marin, Cabral?”, se întreabă Sebastian Lăzăroiu pe pagina personală de Facebook.

La rândul lui, Theodor Paleologu speră, ironic, că Ponta îl va numi în funcţia de ministru al Justiţiei pe cel care i-a scris teza de doctorat, cea plagiată: “Numirea unui ministru-surpriză la cîteva zile de alegeri este o operaţiune neserioasă, indiferent dacă persoană respectivă e cît se poate de stimabilă (…) Poate îl pune ministru la Justiţie pe adevăratul autor al tezei lui de doctorat”.

Citeşte şi Theodor Paleologu, despre transferul-surpriză anunţat de Ponta: Poate îl pune ministru la Justiţie pe adevăratul autor al tezei lui de doctorat

Şi Cristian Preda este ironic în legătură cu marea schimbare anunţată de Ponta: “Victor Ponta a anunţat o mutare-surpriză în guvern. Surse bine dezinformate de la Palatul Victoria susţin că e vorba despre numirea lui Crin Antonescu. Acesta va fi desemnat ministru pentru suspendarea preşedintelui, un domeniu pe care-l stăpâneşte foarte bine. Gurile rele spun că ar fi singurul. PS Vă invit să faceţi propuneri pentru poziţiile de secretari de stat, care să-l ajute pe C. Antonescu la viitorul loc de muncă”.

Citeşte şi Cristian Preda, despre transferul-surpriză al lui Ponta: Surse bine DEZINFORMATE de la Palatul Victoria susţin că e vorba despre numirea lui Crin Antonescu

Un alt scenariu vehiculat ar fi că ministrul de Finanţe, Florin Georgescu, totdată şi vicepremier al României, va părăsi Guvenul Ponta. Nu este de mirare în contextul în care Georgescu anunţa, încă de la învestirea în funcţie, că nu intenţionează să rămână ministru foarte mult timp.

“Este în hotărârea Parlamentului, prin care s-a aprobat investirea Guvernului Ponta, un punct, aşa cum a fost şi în 1999, în decembrie, cu Mugur Isărescu, un articol care prevede suspendarea mea de la BNR de la depunerea jurământului până la încheierea mandatului acestui guvern. Aşa scrie în hotărârea Parlamentului. Aşa cum se menţiona în spaţiul public, în a fi ministrul Finanţelor sau membru al guvernului este bine a avea o anumită vârstă, mai mică decât am eu acum.

Aşa încât e ca la fotbal, mai ajuţi echipa, dar vreo 15 – 20 minute, cum a făcut Puiu Iordănescu la finala de la Sevilia. În ’86, a intrat în prelungiri, a fost de folos echipei, dar după i-a lăsat pe cei care aveau vârsta adecvată să îşi continue activitatea. Experieţa acumulată, calităţile de manager sunt bune, dar trebuie corelate şi cu capacitatea fizică. Eu mă voi întoarce la BNR”, explica Florin Georgescu în luna mai.

Citeşte şi Ponta anunţă că pregăteşte un “transfer surpriză” în echipa guvernamentală

Cele mai citite

Ciolacul, expus la Antipa, de Noaptea Muzeelor

Ilustrație: Marian Avramescu Iubitorii de cultură vor avea parte de ceva cu totul special, astăzi, de Noaptea Muzeelor, la Antipa. Muzeul Național de Istorie Naturală...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Erdogan a grațiat șapte generali închiși pentru puciul din 1997 din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a graţiat şapte generali aflaţi în detenţie pentru rolul lor în puciul din 1997 împotriva primului guvern islamist din...
Ultima oră
Pe aceeași temă