27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportStolojan: USL a întreţinut în campanie o permanentă provocare la adresa preşedintelui...

Stolojan: USL a întreţinut în campanie o permanentă provocare la adresa preşedintelui ţării

Europarlamentarul PDL Teodor Stolojan a declarat luni că în toată campania electorală USL a întreţinut “public o situaţie de permanentă provocare la adresa preşedintelui ţării” şi “a intoxicat opinia publică cu teme artificiale”, potrivit Mediafax.

Teodor Stolojan a spus, într-o conferinţă de presă, că “România în trimestrul IV va înregistra din nou o cădere economică, ceea ce înseamnă intrarea din nou în recesiune, cu perspectiva pe anul viitor ca situaţia să fie din cee în ce mai grea”.

“USL ce aţi observat că a făcut în toată această campanie electorală a fost să întreţină public o situaţie de permanentă provocare la adresa preşedintelui ţării, determinând preşedintele ţării să iasă şi să răspundă la genul de atacuri lansate de domnii Ponta şi Antonescu şi asta a fost dezbaterea lor electorală, atât la nivel central cât şi la nivel local”, a arătat Stolojan, într-o conferinţă de presă.

El a apreciat că Ponta şi Antonescu au introdus pe agenda politicii problema participării la Consiliul european şi ce a folosirii dreptului de veto în discuţiile privind cadrul financiar multianul 2014-2020.

Citeşte şi Ponta: Vreau să fac apel la toţi românii să vină la vot. Este votul care poate reprezenta ruptura de regimul Băsescu

“Ceea ce au făcut domnul Ponta, domnul Antonescu şi alţi colegi de ai lor a fost să intoxice opinia publică cu aceste teme artificiale false pentru România, fără relevanţă atât la nivelul instituţiilor europene cât şi pentru soarta acestei ţări, în loc să intrăm într-o dezbatere pe problemele României care sunt altele, stagnarea economică, intrarea din nou în recesiune”, a mai spus Stolojan.

El a apreciat că degeaba a fost plătit preţul unor măsuri aspre în 2010 şi 2011 dacă România va intra din nou în recesiune economică.

“Degeaba am plătit preţul eforturilor în 2010, în 2011, efortul unor măsuri aspre, dar erau necesare, dacă acum România intră din nou în recesiune economică. Şi dacă intră, acum în recesiune economică, datorită în bună măsură problemelor noastre interne va fi foarte greu să ieşim din această recesiune, având în vedere şi ceea ce se întâmplă în Zona euro şi în alte zone. Va fi mult mai greu”, a apreciat Teodor Stolojan,

El a mai spus că intrarea României în recesiune “s-ar putea să fie de durată” apreciind că perspectiva de ieşire din această recesiune “nu mai e atât de clară”.

Întrebat la cât s-ar înregistra scăderea economică a României în trimestrul IV, Teodor Stolojan a spus că aceasta ar putea fi de -0,5.

“Mergem pe minus 0,5. Există din păcate prezumţii că poate fi mai mare de minus 0,5”, a adăugat Teodor Stolojan.

El a criticat USL pentru că “refuză sistematic” să înceapă o dezbatere pe problemele reale ale României şi a spus că Guvernul Ponta “nu e în stare” să facă ce a promis public şi anume un ajutor economic aprobat de Comisia europeană pentru Oltchim.

Cele mai citite

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...

Aavancronica meciului decisiv Slovacia – România de la EURO 2024. Care sunt scenariile

Naționala României joacă miercuri partida decisivă în compania selecționatei Slovaciei pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024,...

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă