14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportŞova: Macovei să-şi facă publică mapa profesională

Şova: Macovei să-şi facă publică mapa profesională

Senatorul PSD Dan Şova i-a solicitat, luni, europarlamentarului PDL Monica Macovei să-şi facă publică mapa profesională, pentru ca publicul să cunoască rezultatele activităţii sale de procuror de dinainte de 1989 şi motivul pentru care a părăsit Parchetul, potrivit Mediafax.

Şova a spus că în 1999, când a candidat din partea României la funcţia de comisiar pentru drepturile omului la Consiliul Europei, Macovei a pus România într-o postură delicată pentru că nu şi-a trecut în CV activitatea de dinainte de 1992.

Potrivit lui Şova, oficialii de la Consiliul European au întrebat ce a făcut Monica Macovei până îm 1992, în condiţiile în care a absolvit în 1982. El a menţionat că cei zece ani de activitate ai Monicăi Macovei nu apar nici pe site-ul Parlamentului European.

“Nu facem acuze directe. Vrem să ştim activitatea sa în Parchet, de ce şi cum a părăsit Parchetul”, a spus Şova.

El a spus că, dacă Macovei nu îşi va face publică mapa profesională, atunci se poate trage concluzia că are ceva de ascuns.

El a acuzat-o pe Macovei de faptul că a blocat, ca ministru, trecerea bugetului instanţelor de la MJ la CSM şi a refuzat intrarea în vigoare a Codului Penal finalizat în 2004, din care cauză România are azi patru coduri penale, unul în vigoare şi trei noi, în Monitorul Oficial.

“Monica Macovei îşi doreşte menţinerea Codului Penal al lui Ceauşescu, pentru că e singurul pe care îl înţelege”, a spus Şova.

Vicepreşedintele PDL Monica Macovei a cerut, vineri, demisia premierului Victor Ponta pe motiv că acesta a creat “o schemă cu premeditare pentru a scăpa USL-iştii de răspundere penală, începând cu Adrian Năstase”, ea arătând că demiterea şefului ISC este “insuficientă”.

“Mesajul şi acţiunea lui Ponta este: «USL-işti furaţi, că nu veţi mai fi pedepsiţi, Ponta are grijă de voi!»”, a precizat Monica Macovei într-o conferinţă de presă.

Ea a spus că, după evenimentele din ultimele săptămâni şi mai ales din ultimele zile, Victor Ponta “poate face un singur serviciu României – să demisioneze”.

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...
Ultima oră
Pe aceeași temă