23.4 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSportSondaj făcut de institutul lui Voiculescu: Băsescu şi Ponta CRESC. PC -...

Sondaj făcut de institutul lui Voiculescu: Băsescu şi Ponta CRESC. PC – 0% din voturi

Un sondaj publicat de CCSB şi difuzat parţial la Antena 3 arată că 30% dintre repondenţi sunt mulţumiţi de activitatea preşedintelui Traian Băsescu în cel de-al doilea mandat, cel mai ridicat nivel din ultimele 12 luni. De activitatea lui Victor Ponta în calitate de premier al României sunt mulţumiţi 51%, în timp ce în 47% s-au declarat nemulţumiţi, potrivit sondajului publicat de Evenimentul Zilei.

Sondajul mai arată că, dacă partidele din USL ar candida separat, Partidul Conservator ar avea 0% din voturi. Rezultatul este cu atât mai surprinzător cu cât CCSB este institutul lui Dan Voiculescu.

Participanţii la sondaj mai cred că Victor Ponta ar trebui să colaboreze mai mult cu şeful statului (59%), în creştere cu 3% faţă de luna precedentă.

De asemenea, 50% dintre români cred că în acest moment relaţia dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta este încordată, în scădere de la 56% faţă de luna februarie. Şi procentul românilor care cred că relaţia dintre Ponta şi Băsescu este una apropiată a crescut la 15% în aprilie, de la 11% în februarie.

În ceea ce priveşte numirea procurorilor la şefia DNA şi a Parchetului General, preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au avut cel mai mult de câştigat din întreaga situaţie. Astfel, 33% dintre români au răspuns că Victor Ponta a avut cel mai mult de câştigat, iar 30% au apreciat că principalul câştigător este Traian Băsescu. Comparativ, 20% au afirmat că Victor Ponta a avut cel mai mult de pierdut, iar 21% dintre respondenţi au susţinut că Traian Băsescu este cel care are cel mai mult de pierdut.

În schimb, perdantul întregii situaţii este preşedintele PNL Crin Antonescu. Astfel, 28% dintre respondenţi au apreciat că şeful Senatului are cel mai mult de pierdut şi doar 7% că are de câştigat.

Citeşte mai mult pe evz.ro

 

 

 

Cele mai citite

Glume despre Ciolacu, după vizita la Erdogan. “Marcele, eu ți-aș fi dat sabia lui Ștefan cel Mare, dar am auzit că nu ești moldovean”

Posibila restituire a sabiei lui Ștefan cel Mare către România, anunțată de premierul Ciolacu, a generat glume pe internet. Vizita premierului Marcel Ciolacu la Ankara,...

Iohannis, vizită la Piatra Craiului

Preşedintele Klaus Iohannis va vizita, astăzi, Parcul Naţional "Piatra Craiului", cu prilejul Zilei Internaţionale a Biodiversităţii şi în marja Zilei Europene a Parcurilor Naţionale,...

Ciolacu și Ciucă vizitează împreună Salonul de armament BSDA de la Băneasa. Premierul susține că a repornit industria de apărare

Premierul Marcel Ciolacu susține că, sub mandatul actualului guvern, pe care îl conduce, industria românească de apărare și-a repornit activitatea. Majoritatea fabricilor din acest...
Ultima oră
Pe aceeași temă