19.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSportSilaghi şi-a făcut lobby pe lângă Ponta pentru Transporturi

Silaghi şi-a făcut lobby pe lângă Ponta pentru Transporturi

Ovidiu Silaghi, favoritul neoficial al PNL pentru Transporturi s-a deplasat, ieri, la Guvern pentru a se asigura de suportul premierului Victor Ponta.

Potrivit unor surse liberale, Ponta are, încă, ezitări privind nominalizarea lui Silaghi la Transporturi. Silaghi a făcut parte din primul Guvern Ponta, dar Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a acuzat că nu poate jusitifica 206.798 de lei. Silaghi a avut câştig la Comisia de cercetare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Oradea, dar ANI a făcut recurs dar decizia finală va veni abia în aprilie 2014. Chiar dacă, oficial, Ponta a insistat pe Victoria lui Silaghi în prima instanţă, premierul se teme de prezenţa în Guvern a încă unui ministru cu probleme a cărui situaţie se va clarifica abia peste nouă luni de zile.

Mai mult, Victor Ponta le-a atras atenţia liberalilor că, pentru a deveni ministru, Ovidiu Silaghi are nevoie şi de acceptul preşedintelui Traian Băsescu. Potrivit Constituţiei, în caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, Preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.

Potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale, în cazul Norica Nicolai, preşedintele poate respinge o propunere pentru un portofoliu, o singură dată, în mod justificat.

Din acest motiv, după discuţia cu Silaghi, Ponta intenţiona să se consulte cu preşedintele Traian Băsescu, înainte de a face propunerea oficială pentru a evita situaţia în care şeful  respinge o nominalizare.

Situaţia lui Ponta este, însă, delicată, liberalii afirmând, neoficial, că nu vor accepta ca nominalizarea partidului să fie refuzată de Victor Ponta. În plus, Ovidiu Silaghi şi-a asigurat susţinerea unor lideri importanţi ai PNL, printre care vicepremierul Daniel Chiţoiu.

Liberalii se reunesc, astăzi, în Biroul Politic Naţional pentru a analiza răspunsul lui Victor Ponta. Şedinţa va  fi condusă de prim-vicepreşedintele Klaus Johannis, în timp ce preşedintele PNL Crin Antonescu este în străinătate.

Ce se va întîmpla, totuşi, dacă varianta Silaghi cade? Al doilea nume rostit în PNL este cel al deputatului Mugur Cozmanciuc, un apropiat al fostului ministru Relu Fenechiu.

 

 

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit cu generalul Petraeus, fost director al CIA

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, fost ministru al Apărării, s-a întâlnit cu David Petraeus, fost director al CIA. Întâlnirea a avut loc la București, la sediul...

Acțiune masivă împotriva contrabandei și evaziunii fiscale. Aproape 100 de percheziții în toată țara

O operațiune masivă, cu 91 de percheziții și 25 de mandate de aducere, se derulează pe întreg teritoriul României, în scopul combaterii contrabandei, a...

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă