20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportSever Voinescu susţine instalarea unei conduceri interimare a PDL

Sever Voinescu susţine instalarea unei conduceri interimare a PDL

Deputatul PDL Sever Voinescu a declarat că susţine instalarea unei conduceri interimare a partidului care să-i dea acestuia o identitate distinctă de cea a Guvernului, precum şi renunţarea la alegerea pe listă a prim-vicepreşedinţilor, informează Newsin.

Secretarul Camerei Deputaţilor a afirmat că susţine propunerea Sulfinei Barbu de instalare a unei conduceri interimare a PDL care să se ocupe, în primul rând, de gestionarea treburilor curente ale partidului şi de crearea de proiecte politice distincte de cele ale guvernului. “Partidul are nevoie de o conducere, de un leadership care să se ocupe exclusiv de partid. Am spus de mai multe ori că partidul nu are viaţa lui proprie, că este lipit practic de guvern, aşa că susţin de mai multă vreme o idee de genul aceleia propuse de către Sulfina Barbu”, a declarat Sever Voinescu pentru NewsIn.

Întrebat dacă o asemenea structură interimară ar avea timp suficient până la alegerile interne din primăvara lui 2011 ca să producă rezultate, Voinescu a răspuns: “Da, este suficient de mult timp până în primăvară măcar să creionăm un profil nou pentru PDL, dacă nu să-l definitivăm. Este un imperativ al urgenţei pentru că, în prima parte a lui 2012, vom avea alegeri locale, un examen foarte serios şi nu ştiu dacă mai putem amâna astfel de decizii.”

Totodată, deputatul PDL a apreciat că este nevoie de reluarea discuţiilor pe marginea Statutului partidului. “Unele prevederi ale statutului în ceea ce priveşte elementele de integritate şi structura organizatorică ar putea fi revăzute. Pentru Statutul cu formula prim-vicepreşedinţilor aleşi pe listă s-a dat deja un vot în Colegiul Director şi Consiliul Naţional de Coordonare însă după criticile făcute de Traian Băsescu, toată lumea s-a dezis de ceea ce a votat, dar un alt vot nu s-a mai dat”, a spus democrat-liberalul.

El a precizat însă că o asemenea decizie trebuie luată doar de către CNC care s-a pronunţat deja prin vot asupra modificării de statut. “Evident că va trebui să mai facem un CNC dedicat statutului pentru că varianta listei nu mai este de actualitate, nu avem nevoie de aşa ceva”, a conchis Sever Voinescu.

Preşedinta organizaţiei de femei a PDL, Sulfina Barbu, a declarat vineri, în judeţul Timiş, că propune o conducere interimară a PDL numită de Colegiul Director, care să se ocupe exclusiv de activitatea partidului, dar premierul Boc să nu fie exclus din această construcţie.

“Eu propun ca o conducere interimară, numită de către Colegiul Director al partidului să se ocupe de partid şi în legătură permanentă cu preşedintele partidului, care este ales printr-un votul partidului, să avem proiecte politice ale partidului”, a declarat deputatul PDL. Barbu a făcut aceste declaraţii la deschiderea Şcolii de Vară a Tineretului PDL Timiş, organizată în perioada 13-15 august, la Valea lui Liman.

“Primul ministru Emil Boc este prea ocupat cu treburile guvernului şi nu mai are timp de partid. Timpul alocat partidului este mult mai restrâns. De aceea, eu propun o conducere interimară, care – sigur – să se consulte cu preşedintele partidului, dar să se ocupe exclusiv de proiectele politice ale noastre. Declinul de imagine al PDL se datorează şi măsurilor nepopulare luate de guvern, dar şi lipsei de acţiune politică a partidului. Nu mai putem să continuăm aşa, e timpul să ne întoarcem cu faţa către comunitate!”, a avertizat Sulfina Barbu. Ea a mai spus că PDL este ca un copil care a crescut, iar hăinuţele nu-l mai încap.

Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Polonia investește în securizarea şi întărirea frontierei estice. “Am luat decizia de a investi 10 miliarde de zloţi”

Prim-ministrul Donald Tusk a anunțat sâmbătă că Polonia va aloca peste 2 miliarde de euro pentru consolidarea și securizarea frontierei sale estice, aceasta fiind...

Bărbatul acuzat de tentativă de asasinat asupra premierului slovac Robert Fico a fost plasat în arest preventiv

Un tribunal slovac a decis sâmbătă plasarea în arest preventiv a bărbatului acuzat de tentativă de asasinat împotriva prim-ministrului Robert Fico, a declarat purtătoarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă