19.1 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSportSebastian Lăzăroiu dezvăluie de unde ştia de colaborarea lui Andrei Marga cu...

Sebastian Lăzăroiu dezvăluie de unde ştia de colaborarea lui Andrei Marga cu Securitatea: Dacă nu era numit ministru, nu mă interesa

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a dezvăluit, marţi seară, la B1 TV, de unde ştia în luna mai că fostul ministru de Externe Andrei Marga a fost colaborator al Securităţii.

Citeşte şi:

Andrei Marga NEAGĂ din nou că a colaborat cu Securitatea

Sebastian Lăzăroiu: Ăştia au luat-o toţi razna? Cum să fie Marga turnător?

VIDEO Andrei Marga, TURNĂTOR la Securitate?

Astfel, acesta a explicat că informaţia i-a parvenit din medii intelectuale, de la persoane care îl cunosc foarte bine pe Marga.

„Pe 2 mai nu eram consilier prezidenţial, de un an de zile. Dar se discuta despre componenţa guvernului. Am spus ce am auzit, pentru că era numit ministru, atlfel nu mă interesa foarte mult povestea, dar erau informaţii din surse care îl ştiau bine pe domnul Marga. Dar să ajungi ministru, când ai o asemenea suspiciune, nu e deloc compatibil. Am aflat din medii intelectuale, se ştia despre asta”, a declarat Lăzăroiu.

Verificările asupra lui Marga au început din luna mai, după o sesizare a consilierului prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, care susţinea că fostul minitru a lucrat cu Securitatea sub numele de cod Andrei Mureşan şi ar fi turnat inclusiv cetăţeni străini.

Victor Ponta a precizat, la momentul respectiv, că-l va demite imediat pe Marga dacă afirmaţile lui Lăzăroiu se vor dovedi corecte. Trei luni mai târziu a venit demiterea lui Andrei Marga, fără nicio explicaţie.

Conferenţiarul Costel Sârbu, de la Universitatea Babeş-Bolyai, a declarat într-un interviu pentru EVZ că Andrei Marga a avut trei nume conspirative şi că de Marga s-au ocupat ofiţerii de Securitate Constantin Banciu şi Ermelai Averian.

„La Facultatea de Chimie am un coleg, Emil Cordoş, pe care l-am deconspirat, care mi-a făcut foarte multe necazuri în instituţie. I-am dus lui Marga un memoriu, era un document din care rezulta că acest Cordoş Emil se ocupa de racolarea studenţilor. Atunci Andrei Marga mi-a spus: “Domnul coleg, ştiţi cum a fost…, şi eu a trebuit să colaborez”.

Atunci i-am pus documentul pe masă şi el mi-a spus “veniţi la ora 13.00, la şedinţa Consiliului de Administraţie, şi vă numesc director la Direcţia Relaţii Internaţionale, veţi avea secretară, indemnizaţie, care nu este prea mare, dar veţi compensa prin călătorii în străinătate”. Eu i-am spus că nu mă interesează şi că îl rog să rezolve problema semnalată de mine”, a relatat Sârbu.

Cele mai citite

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat Ministerul Muncii: Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale

Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale iar formula care va fi stabilită va ţine cont, printre altele, de nivelul...

Majestatea Sa Margareta continuă în Luxemburg pledoaria pentru integrarea europeană a Republicii Moldova

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române a pledat, marţi, într-un discurs susţinut la Institutul Pierre Werner din Luxemburg, pentru sprijinirea Republicii Moldova în...

LIVE UPDATE Ciolacu și Erdogan concluzie dureroasă: În Gaza ne confruntăm cu o tragedie

Am discutat cu președintele Recep Tayyip Erdogan situația din Orientul Mijlociu și suntem de acord că în Gaza ne confruntăm cu o tragedie, spune...
Ultima oră
Pe aceeași temă