21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportSe schimbă Liga Națiunilor. România urcă în grupa a doua valorică

Se schimbă Liga Națiunilor. România urcă în grupa a doua valorică

Liga Națiunilor UEFA va avea o nouă structură începând cu ediția 2020/21, cuprinzând câte 16 echipe în Ligile A, B și C și 7 echipe în Liga D. Echipele vor fi alocate pe baza clasamentului general, cel înregistrat la finalul ediției inaugurale, în sezonul 2018/19.

UEFA a decis să facă această modificare a formatului în urma unui proces de consultare care a implicat toate cele 55 de asociații afiliate UEFA și reflectă dorința de a se minimiza în continuare numărul de meciuri amicale.

În plus, prin implementarea acestui nou format se îmbunătățește corectitudinea sportivă, deoarece toate echipele din aceeași grupă vor juca ultimul meci în aceeași zi și de la aceeași oră. Formatul fazelor finale rămâne neschimbat, cele patru formații câștigătoare ale celor patru grupe din Liga A se vor întâni mai departe pentru a stabili campioana Ligii Națiunilor UEFA.

Noua structură a Ligii Națiunilor

LIGA A: Portugalia, Olanda, Anglia, Elveția, Belgia, Franța, Spania, Italia, Bosnia-Herțegovina, Ucraina, Danemarca, Suedia, Croația, Polonia, Germania, Islanda.

LIGA B: Rusia, Austria, Țara Galilor, Cehia, Scoația, Norvegia, Serbia, Finlanda, Slovacia, Turcia, Irlanda, Irlanda de Nord, Bulgaria, Israel, Ungaria, ROMÂNIA.

LIGA C: Grecia, Albania, Muntenegru, Georgia, Macedonia de Nord, Kosovo, Belarus, Cipru, Estonia, Slovenia, Lituania, Luxemburg, Armenia, Azerbaidjan, Kazahstan, Moldova.

LIGA D: Gibraltar, Insulele Feroe, Letonia, Liechtenstein, Andora, Malta, San Marino.

De asemenea, Comitetul Executiv UEFA a confirmat că tragerea la sorți pentru Liga Națiunilor UEFA 2020/21 va avea loc la Amsterdam, pe 3 martie 2020, odată cu Congresul UEFA 2020.

Cele mai citite

Erdogan a grațiat șapte generali închiși pentru puciul din 1997 din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a graţiat şapte generali aflaţi în detenţie pentru rolul lor în puciul din 1997 împotriva primului guvern islamist din...

Mircea Geoană critică dur sistemul de vot din România: Este cel mai primitiv din toată Europa

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul...

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...
Ultima oră
Pe aceeași temă