22.5 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSportScandal în Parlament pe proiectul Roşia Montantă. PDL a părăsit plenul în...

Scandal în Parlament pe proiectul Roşia Montantă. PDL a părăsit plenul în timpul dezbaterii

Parlamentarii PDL au părăsit, marţi, şedinţa plenului reunit, după ce le-a fost respinsă propunerea de a fi scos de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind constituirea comisiei speciale parlamentare privind Roşia Montană.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a spus că PDL doreşte retragerea acestui punct de pe ordinea de zi deoarece o astfel de comisie “excede” prevederile regulamentare.

La vot, solicitarea PDL a fost susţinută de doar 53 de parlamentari, în timp ce 320 au fost împotrivă, iar 18 s-au abţinut.

PDL nu susţine înfiinţarea unei Comisii speciale în Parlament privind proiectul de lege referitor la Roşia Montană şi nu va desemna niciun membru în această comisie, informează Mediafax.

“Referitor la înfiinţarea Comisiei comune pentru Proiectul Roşia Montană, subiect dezbătut în Birourile Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului, vă comunicăm că Grupurile parlamentare ale Partidului Democrat Liberal nu susţin înfiinţarea unei astfel de comisii şi nu vor desemna niciun membru în Comisia parlamentară privind acest proiect”, informează PDL.

Partidul Democrat Liberal aminteşte că a susţinut retragerea acestui proiect de lege care excede prevederile regulamentare şi se opune vehement proiectului de lege iniţiat de Guvernul României deoarece nu respectă legislaţia în vigoare şi are foarte multe prevederi contrare Constituţiei.

“Partidul Democrat Liberal nu doreşte să fie părtaş la procedurile ilegale propuse de USL, de a trimite Parlamentului României spre soluţionare probleme care ţin exclusiv de competenţa Guvernului României. Grupurile parlamentare ale Partidului Democrat Liberal anunţă că nu vor participa la nicio dezbatere parlamentară, dacă majoritatea USL va înfiinţa această comisie”, se mai arată în comunicatul semnat de liderul Grupului PDL, Mircea Toader.

Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au aprobat, marţi, constituirea Comisiei speciale privind proiectul de lege care reglementează inclusiv exploatarea de la Roşia Montană, cu 21 de membri, decizia finală urmând să fie luată în plen.

Cele mai citite

Infecție cu norovirus: ce este, simptome, tratament

Infecția cu norovirus este una dintre cele mai comune probleme ce apar, la copii și adulți, deopotrivă, în special în sezonul rece. Fiind un...

Guvernul taie posturi la Ministerul Justiției. Ce salarii și ce sporuri au consilierii

Executivul are pe ordinea de zi a ședinței din 30 mai 2024 o Hotărâre de Guvern prin care desființează patru posturi din organigrama Ministerului...

Infecție cu norovirus: ce este, simptome, tratament

Infecția cu norovirus este una dintre cele mai comune probleme ce apar, la copii și adulți, deopotrivă, în special în sezonul rece. Fiind un...
Ultima oră
Pe aceeași temă