31.8 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăSocialAdministratieGuvernul taie posturi la Ministerul Justiției. Ce salarii și ce sporuri au...

Guvernul taie posturi la Ministerul Justiției. Ce salarii și ce sporuri au consilierii

Executivul are pe ordinea de zi a ședinței din 30 mai 2024 o Hotărâre de Guvern prin care desființează patru posturi din organigrama Ministerului Justiției.

Cele patru posturi sunt în prezent vacante. “Reducerea celor patru posturi presupune o economie de 41.188 lei/lună, respectiv 247.128 lei pentru o perioadă de 6 luni”, precizează Nota de fundamentare care însoțește proiectul de HG.

Dintre cele patru posturi care dispar din schema Ministerului Justiției, cel mai prost plătit este un post de “personal contractual – consilier I”. Această funcție are un salariu de bază de 7.893 lei și un “spor condiții de muncă” de 949 de lei, ajungând astfel la un “total venit brut” de 8.842 de lei.

Celelalte trei posturi care se desființează sunt de funcționari publici. Unul dintre ele este de consilier principal. Acest post are un salariu de bază de 7.893 de lei și un “spor condiții de muncă” de 1.017 lei, ajungând astfel la un “total venit brut” de 8.910 lei.

Celelalte două posturi de funcționar public prevăzute a se desființa sunt de consilier superior. Fiecare dintre ele are un salariu de bază de 9.894 de lei și un “spor condiții de muncă” de 1.371 de lei. “Total venit brut” pentru un post este de 11.265 de lei.

Se observă că niciunul dintre cele patru posturi care dispar din organigrama Ministerului Justiției nu este post de magistrat.

Renunțarea la aceste posturi reprezintă “desființarea unui număr de 4 posturi vacante, din care 3 aferente funcţiei publice şi unul de natură contractuală, rezultând un număr maxim de posturi la nivelul Ministerului Justiţiei de 430 de posturi”. Înainte de aprobarea acestei HG, Ministerul Justiției avea un personal “compus din 434 de posturi, exclusiv demnitarii, posturile aferente cabinetului ministrului şi cele ale Direcţiei de implementare a proiectelor finanţate din împrumuturi externe”.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un copil în vârstă de trei ani şi-a pierdut viaţa, după ce a fost surprins sub roţile unui vagon de tren

Un copil de trei ani a murit după ce a fost prins sub roțile unui vagon de tren în comuna Leordina, a anunțat purtătorul...

Rîbakina a abandonat, iar Azarenka ajunge în semifinale la Berlin

Victoria Azarenka (19 WTA) s-a calificat în semifinalele turneului WTA 500 pe iarbă de la Berlin, dotat cu premii totale de 802.237 de euro,...

Ambasada SUA, despre decizia lui Iohannis de a-și retrage candidatura de la șefia NATO

În cursul zilei de ieri, 20 iunie 2024, Klaus Iohannis a luat decizia de a-și retrage candidatura de la șefia NATO. Astăzi, Ambasada SUA...
Ultima oră
Pe aceeași temă