17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSportSarmizegetusa, pe lista circuitelor turistice italiene despre Imperiul Roman

Sarmizegetusa, pe lista circuitelor turistice italiene despre Imperiul Roman

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, i-a spus joi preşedintelui Italiei, Giorgio Napolitano, că Ulpia Traiana Sarmizegetusa ar putea fi inclusă în circuitele turistice italiene despre Imperiul Roman, relatează Mediafax.

Geoană a spus că vestigiile romane de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa ar trebui incluse în circuitele turistice italiene care promovează istoria Imperiului Roman.

Preşedintele Senatului a argumentat că atât Regatul Daciei, cât şi Imperiul Roman ajunseseră în apogeul dezvoltării la momentul cuceririi romane.

În prezent există mai multe programe ale statului italian prin care cetăţi fondate în timpul Imperiului Roman din diverse ţări europene sunt restaurate şi incluse în circuite turistice.

Preşedintele Senatului i-a mai spus lui Napolitano că guvernele de la Bucureşti şi de la Roma ar trebui să colaboreze pentru a asigura copiilor românilor din Italia continuitatea învăţării limbii române în cadru instituţionalizat.

Preşedintele Italiei a răspuns că acest lucru “nu este atât de dificil”.

Cei doi oficiali au vorbit despre perioada complicată traversată de economiile Uniunii Europene, Geoană subliniind că România ar putea fi o oportunitate pentru investiţii ale firmelor din Italia şi pentru că este o poartă de deschidere către pieţe din Orient.

Geoană şi Napolitano au abordat şi problema minorităţii româneşti din Italia, preşedintele italian afirmând că cei mai mulţi români din peninsulă sunt oneşti şi muncitori.

El a subliniat că statul italian nu face distincţie între români sau alţi străini şi italieni atunci când legea este încălcată.

Pe de altă parte, Napolitano a apreciat că, după cum s-a întâmplat comunităţii de albanezi, comunitatea românilor din Italia poate fi “ţinta facilă” a populismelor şi acceselor xenofobe.

Cele mai citite

Un diplomat al Ambasadei Rusiei la București, declarat persona non grata în România

Un diplomat din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost declarat, vineri, persona non grata pe teritoriul României, informează Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit MAE,...

Amenințări de la Moscova, după ce MAE a expulzat un diplomat rus

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că Moscova va răspunde Bucureştiului la expulzarea unui angajat al ambasadei Rusiei...

PSD și-a stabilit ținta cu fondurile europene: contracte de peste 20 de miliarde de euro, până la finalul acestui an. 

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță pe pagina sa de Facebook că deja au fost încheiate în țara noastră contracte de peste 6 miliarde de euro pentru proiectele...
Ultima oră
Pe aceeași temă